|

Честит Никулден, риболовци!

Скъпи приятели риболовци, Българската федерация по риболовни спортове ви честити нашия празник. Ясно ни е едно – на света има два вида хора: риболовци и обикновени простосмъртни. Днес, на Никулден, празнуваме ние, риболовците. Това е денят на нашия покровител Свети Николай Мирликийски Чудотворец, който ни помага и закриля.

Можем само да бъдем благодарни на съдбата, че ни е дала този прекрасен дар да се научим да ловим риба. Не само защото имаме щастието да изпитаме това невероятно удоволствие край водата, с което сме дарени. Именно риболовът ни кара да проумеем, че всъщност хората не сме пълни господари на този свят, а и не бива да бъдем.

Там, в тишината на мълчаливото ни занимание, ние оставаме сами с мислите си. В хармония с природата, и със самите себе си. Защото нашето хоби не е само ловенето на риба, а общуването с всичко хубаво от заобикалящата ни среда. И най-вече приятелството с колегите, с които споделяме своите преживявания в риболова. Един цял отделен свят, в който водим съществена част от живота си. Свят, който не бихме заменили за нищо, просто защото се чувстваме уютно в него.

Нека Никулден да ни донесе много здраве, щастие и прекрасни мигове.

Добавете коментар

адаптирано от webpossessor