|

152-ма риболовци участваха в турнира за Балканската купа на БФРС

152-ма състезатели по спортен риболов взеха участие в турнира за Балканската купа на БФРС. Най-голямото и последно състезание за сезон 2023 се проведе на гребния канал в Пловдив на 21 и 22 октомври. Състезателите от общо 76 отбора ловиха в три дисциплини – плувка за мъже, деца, юноши и девойки, фидер и метод фидер. Турнирът, както всяка година, е само отборен и се ловеше по двойки. Основен обект на улова бяха шараните, каракудите и кефалите. Специално за Балканската купа на БФРС федерацията зариби канала в навечерието на състезанието с шарани по кило, което направи турнира още по-атрактивен.

На плувката, където участваха 35 отбора победители станаха състезателите на Димекс Логистиг Фишинг Тийм 2 Минко Боровски и Руси Жеков. Двамата имаха общ улов 16.995 кг и 6 наказателни точки. Втори завършиха Боби Александров и Асен Николов от Марвел – 14.740 кг и 8 точки. Трети на подиума стъпиха Аркади Райчин и Драги Иванов от Отбор 13 с 11.660 и също 8 точки.

Много оспорван беше турнирът при фидеристите. На фидер с кошничка, където участваха общо 16 отбора, първите три в класирането завършиха с равен брой точки и класирането се определи според улова. Съставът на Пловдив 2020 – Филстар 1 – Красимир Сабахов и Красимир Недев, спечели титлата с 20.730 кг и 12 наказателни точки. Със същия брой точки и улов от 16.330 кг второто място заеха Николай Кибарски и Георги Бурчаков от Пловдив 2020 – Филстар 3. Фишинг Индъстри 3 в състав Христо Христов и Бранимир Недялков стана трети с 11.800 кг и също 12 точки.

На Метод фидер за участие се явиха 13 отбора. На върха завърши Янтра 2 в състав Тодор Петров и Андрей Андрианов – 30.305 кг и 17 наказателни точки, като този улов беше и рекорден за турнира измежду всички дисциплини. С две точки повече и 21.580 кг риба в живарника втори станаха Кирил Гавраилов и Стамен Стамов от Фанатик 2. Трети се класираха Андрей Андреев и Стоян Стоянов от Отбор 3.

На плувка за деца, юноши и девойки участие взеха 12 отбора, те ловиха само в неделя. Шампионският трофей стана притежание на Никола Грозев и Никола Попов. Тийнейджърите спечелиха първото място с 5 точки и улов от 2.930 кг. Втори в класирането станаха Калоян Миленов и Теодор Стоичков – 6 точки и 3.515 кг, а трети завършиха Даниел Белчев и Преслав Пенчев – 8 точки и 4.610 кг. За подрастващите имаше награди и под формата на такъми и захранки, които бяха осигурени от Йордан Момчев, както и от Веселин Куюмджиев и „Колмик България“.

След провеждането на турнира за Балканската купа БФРС изпрати благодарствено писмо към председателите на федерациите по кану-каяк и гребане Николай Бухалов и Свилен Нейков, подписано от председателя на БФРС Георги Михайлов. В него се посочва, че БФРС благодари на двете спортни централи за проявената огромна колегиалност и съпричастност при определянето на състезателния календар за годината и графика за използване на Гребния канал в Пловдив по такъв начин, че в него да бъдат включени и състезанията по спортен риболов, организирани от БФРС.

 

 

Добавете коментар

адаптирано от webpossessor