|

Участвайте в турнира на лед в памет на Дачката

Уважаеми колеги риболовци, риболовен клуб FishMasters организира и най-учтиво ви кани да участвате в турнира по риболов на лед за купа „Йордан Софков”. Състезанието ще се проведе на 16 февруари, неделя, на язовир „Малък Беглик” от 10.30 до 13.30 часа. Организира се в памет на нашия непрежалим приятел Йордан Софков – Дачката, основоположник на състезателния риболов на лед в България.

Турнирът е индивидуален за всички желаещи. Не е нужно да членувате в клуб или да сте състезател,стига да имате ледобур (всеки състезател със собствен ледобур). Таксата за участие е 10 лева, като за жени и деца участието е безплатно. Организаторите са подсигурили купи за първите три места, както и безплатна скара за участниците.

Правила

Записването за участие стартира в 9.00 часа на паркинга пред язовир „Малък Беглик”. Всеки състезател ще бъде регистриран в стартовата ведомост под номер, според реда на записването. Всички участници ще бъдат в един сектор.На всеки състезател ще се раздадат по два броя флагчета и по един плик за рибата.

С двете флагчетата всеки състезател има право да пази две дупки. Щом се сложи флагче на дупката, значи тя е заета и друг няма право да лови в нея. Никакъв багаж, освен флагчето, не ви пази дупката.

Разстоянието между отделните дупки с флагчета на различни състезатели трябва да бъде минимум 5 метра.

Лови се само с една въдица, оборудвана с една мормишка. Нямате право да си оставяте въдицата на леда, освен когато вадите риба. Ако сте си забравили нещо на другата дупка, нямате право да си оставяте въдицата спусната във водата, за да отидете до другата дупка. Имате право на до два литра захранка и още до един литър жива стръв.

Може да се лови с всякаква стръв. Стръвта и захранката не трябва да съдържат риба или рибни продукти. За тези които нямат стръв, на язовира ще бъде осигурена.

По време на състезанието ледобурът трябва задължително да бъде забит изправен в леда.

В началото всички състезатели се нареждат около сектора. При стартовия сигнал влизат в сектора и започват да пробиват дупки, да ги маркират с флагчетата си, да захранват и да ловят.

Времетраенето на състезанието е 3 часа. След сигналът за край всеки състезател остава неподвижен на мястото, където е ловил. Там изчаква съдията, който поставя в плика му с рибата номер, съответстващ на този в стартовата ведомост, пристяга плика със „свинска опашка” и го прибира за измерване на улова.

Измерването на улова ще бъде НА БРОЙКА, а не на килограм. В случай на равен брой риби, ще се пристъпи към измерване с кантар. По-горно класиране печели състезателят с по-тежък улов.

Зачитат се всички видове риби БЕЗ ЩУКА, чийто улов се забранява от 15 февруари. В случай на улов на щука, същата трябва да бъде пусната незабавно обратно във водата.

Програма

09.00 – 09.30 ч. – записване на състезателите

09.45 – 10.15 ч. – инструктаж на състезателите пред сектора

10.15 – 10.30 ч. – заемане на позиции от състезателите около страничната линия на сектора

10.30 ч. – звуков сигнал за старт на състезанието

13.30 ч. – звуков сигнал за финал на състезанието

14.00 – 14.45 ч. – измерване на улова, пресмятане на резултатите

15.00 ч. – награждаване на победителите

Добавете коментар

адаптирано от webpossessor