|

Втори кръг от републиканския шампионат на плувка – резултати и класиране

Отборът на „Чемпиън Фийд” спечели бляскава победа във втория кръг от републиканското първенство по риболов на плувка. На езерото в Шумен тимът стана отборен победител, пред съставите на „Дренан България” и КСР „Биг Фиш”. Славчо Петров от същия клуб стана първенец в индивидуалното класиране. Втори в личното подреждане завърши Аркади Райчин от КСР „Майсторски риболов”, а трети – Заприн Манолов от „Чемпиън Фийд”.

Турнирът започна с две много тежки тренировки в четвъртък и петък заради ураганния вятър, който обрули всички състезатели. Ловеше се на мач и щека, като печелившата тактика се състоеше в търсенето на по-едри платики и бабушки. Интензивното ловене „на късо” на дребосък този път не даде резултат. Решаващ за добрите резултати се оказа и изборът на захранка за втория ден, когато по принцип рибата вече е прехранена и по-стресирана. Сега обаче това не се случи, и ловът на едри екземпляри с богата на хранителни компоненти захранка отново беше печеливш.

За „Чемпиън Фийд” това беше втора отборна победа след тази в първия кръг на Гребния канал в Пловдив. Последните два кръга на 10-13 юни и 22-25 юли ще се проведат на езерото „Мандра” край Бургас.

Добавете коментар

адаптирано от webpossessor