|

Турнир за Купата на БФРС (резултати, репортаж и снимки)

На 9 и 10 април Гребният канал в Пловдив беше арена на най-голямото състезание по спортен риболов, организирано ежегодно от БФРС. Общо 160 състезатели участваха в турнира за Купата на БФРС, който трябваше да се състои миналия ноември, но беше отложен. Турнирът се проведе в четири к, беатегории – плувка, фидер, метод фидер и плувка за деца и юноши. Състезанието беше на отбори, съставени от по двама души.

Основната риба, която се ловеше, очаквано беше каракудата. В навечерието на турнира БФРС организира зарибяване на канала с 600 кг каракуди. На метод фидера излязоха още шарани и амури, които бяха бонус. В петъчната тренировка кълването беше по-слабо. Уловът се засили в събота, а неделният ден беше най-силният откъм хванати риби.

В турнира на плувка (37 отбора) победител стана двойката Тодор Симеонов – Руси Жеков с 15.5 наказателни точки и улов 15.650 кг за двата състезателни дни. При фидеристите (32 отбора) първото място зае тандемът Feeder Team Георги Бурчаков – Илия Димитров с 9 наказателни точки и 20.150 кг. На метод фидер се състезаваха само три двойки, измежду които най-силно се представи дуото Влади Йотов – Ивайло Янков с 6 наказателни точки и 16.875 кг в живарниците.

Много атрактивно се получи състезанието на плувка за деца и юноши, в което имаше 16 състезатели. Подрастващите риболовци показаха много сериозни умения, тяхното състезание беше само в неделя, като преди това тренираха в събота. Първото място в отборното класиране заеха 14-годишният Мартин Иванов и три години по-големият от него Денис Красимиров с 5 наказателни точки и 4.125 кг улов. В тази възрастова група имаше и индивидуално класиране, а на върха завърши 16-годишният Георги Георгиев с улов от 3.850 кг. За всички деца и юноши, освен купи и медали, имаше специални подаръци.

Призовете на победителите бяха връчени от председателя на БФРС Георги Михайлов и от легендарния бивш капитан на футболния отбор на „Ботев“ (Пд) Петър Зехтински, началник отдел „Спорт и младежки дейности“ в община Пловдив. Михайлов сподели идеята си на следващия турнир за Купата на БФРС, който ще бъде през октомври, да има и състезание за жени. Той изказа специална благодарност и на председателя на федерацията по кану-каяк – олимпийският шампион Николай Бухалов, за това, че намери начин на канала да се организират едновременно състезанието по риболов и това по кану-каяк, без двете дисциплини да пречат една на друга.

Крайно класиране в турнира за Купата на БФРС може да намерите в приложения линк:

Klasirane2022BFRS

Добавете коментар

адаптирано от webpossessor