|

Спинингистите откриха сезона с пъстърви

Състезателите по спининигов риболов на хищна риба с изкуствени примамки откриха новия сезон с неофициален индивидуален турнир, предшестващ началото на националния шампионат. Надпреварата се проведе на състезателното трасе на БФРС на река Въча при участието на 32 спинингиста, които ловиха пъстърва.

Разделени в два сектора, колегите показаха, че се намират в отлична форма и са готови за първия кръг от републиканското първенство, който ще се проведе на същото място на 20 и 21 април. Очаквано, над всички беше многократният ни национален първенец Георги Гетов от риболовния тим „Михалково”, уловил общо 22 пъстърви. Изненадващо, но напълно заслужено, второто място спечели 18-годишният Алекс Карабиберов от „Видракс”. Трети завърши опитният състезател на „Михалково” Николай Костадинов.

В тренировъчния турнир участваха и нови състезатели, които ще направят своя дебют през този сезон. Шампионатът започва с участието на осем отбора, като в първите два кръга на Въча и Чая ще бъде определен и националният състав на България за световното първенство в началото на юни във френския град Ориак. За място в представителния ни тим ще важат резултатите от трите кръга през миналия сезон, и сегашните два. Вън от съмнение е, че за спининговия мондиал във Франция ще се класират най-добрите ни майстори на риболова с изкуствени примамки.

Добавете коментар

адаптирано от webpossessor