|

СКР Стара Загора шампион за шести път на плувка

Отборът на СКР Стара Загора стана републикански шампион на България в най-старата и популярна дисциплина у нас – плувката. Заралии пожънаха бляскава победа в третия кръг от Държавния спортен календар, който се проведе на яз. „Мандра“. Втори в генералното отборно класиране завърши Чампион Фийд, а трети стана КСР Биг Фиш, само с половин точка разлика от четвъртия в подреждането Дренан България.

Индивидуален шампион на България за 2023 г. е пловдивчанинът Славчо Петров от Чампион Фийд, на подиума се качиха още Мирослав Димитров от Димекс ЛФТ и Костадин Костадинов от СКР Стара Загора. В топ 6 влязоха още Пламен Паталеев от Вижън МФ Такъл, Димитър Димитров от Дренан България и неостаряващият ветеран Румен Витков – Монтанеца от КСР Биг Фиш.

Макар и сравнително скромен откъм улов, турнирът на „Мандра“ потвърди, че класирането е обективно и първите места действително са за най-заслужилите. Самото състезание претърпя пълен обрат, тъй като на тренировките в четвъртък и петък имаше силен риболов. В състезателните дни събота и неделя обаче се получи експлозивен цъфтеж на водата. Останала без достатъчно кислород, рибата избяга от зоната на турнира и условията станаха много тежки. „Поздравявам всички участници за това, че устояха на напрежението и трудностите. Като цяло сезонът на плувката се проведе много добре, а първите места бяха заети от най-добрите и най-подготвени и организирани отбори и състезатели“, заяви председателят на БФРС Георги Михайлов.

Особено голям беше успехът на СКР Стара Загора, който е и безспорният №1 в плувката от 2012 г. насам – с шест шампионски титли, три втори места, едно трето и две четвърти. Към този забележителен актив се добавя и третото място на заралии на Световното клубно първенство в Хърватия през 2019 г.

Лидерът на СКР Стара Загора Калин Митранов заяви: „Отново сме на върха на републиканския шампионат по риболов на плувка. За мен лично това е десета отборна титла. Този успех е най-голямата награда, която можех да получа по случай 30-ата годишнина от първата ми индивидуална победа в първенството. Благодаря ви момчета, отлична игра. Това не помня да се е случвало някога – три от три победи през годината, уникална тръпка!“ Калин специално отличи страхотното представяне на Костадин Костадинов от старозагорския тим, който спечели последния кръг на „Мандра“ и се класира трети в крайното подреждане. В топ 10 завършиха още самият Митранов и съотборниците му Митко Митков и Деян Дяков.

От СКР Стара Загора подчертаха още, че значителен принос за риболовните успехи на тракийския град има и кметът Живко Тодоров. С неговата подкрепа СКР Стара Загора успя да превърне езеро „Загорка“ в една от най-добрите бази за развитие на спортния риболов в България, и резултатите вече са налице. Припомняме, че в деня, когато СКР Стара Загора спечели шампионската титла на „Мандра“, другият градски клуб Фиш24 триумфира в Сараево като носител на Купата на Средиземноморието и Дунав по улов на пъстърва с изкуствени примамки.

Вицешампионите от Чампион Фийд също могат да се похвалят като напълно утвърден водещ клуб в спортния риболов. Индивидуалният шампион Славчо Петров от Пловдив „хвърли ръкавицата“ към заралии и останалите конкуренти за следващото първенство с думите: „В крайна сметка сезона за нашия отбор го броим за успешен, с едно наум и устрем за поправителен следващ сезон. За поредна година заехме второто място отборно. А аз със зъби и нокти, както и с помощта на рънърите и момчетата от отбора, успях за втори път да спечеля републиканската титла в тази дисциплина“. Славчо подчерта включването на 20-годишният дебютант Димитър Томов, който също се представи чудесно и допринесе за спечелването на сребърните медали. Поздравления от всички имаше и за бронзовите медалисти от КСР Биг Фиш.

Крайни резултати и снимки в галерията

Добавете коментар

адаптирано от webpossessor