|

СКР „Стара Загора” и Аркади Райчин шампиони на плувка (крайно класиране и класиране за кръга)

Отборът на СКР „Стара Загора” е новият републикански шампион по спортен риболов на плувка. Заралии спечелиха и третия кръг от националния шампионат, проведен на яз. „Овчарица”, и триумфираха с титлата. Втори в генералното класиране стана „Чемпиън Фийд”, а трети – „Майсторски риболов”. Индивидуален шампион е Аркади Райчин от „Майсторски риболов”, следван от Славчо Петров от „Чемпиън Фийд”, Калин Митранов, Диян Дяков и Валентин Тотев от СКР „Стара Загора”.

С шампионската титла старозагорци се утвърдиха като клуб №1 в спортния риболов на плувка у нас за последното десетилетие. От 2012 насам съставът начело с многократния ни шампион Калин Митранов, е бил пет пъти носител на шампионската титла, три пъти вицешампион, веднъж бронзов медалист и два пъти четвърти. Освен това през 2019 г. СКР „Стара Загора“ стана трети на Световното клубно първенство в Хърватия, което е и най-доброто ни класиране за клубове изобщо. Колкото до индивидуалния първенец Аркади Райчин, той също триумфира за пети път като национален шампион в персоналното класиране на състезателите. За Аркади 2022 г. се оказа много силна, по-рано през пролетта той стана победител в турнира „Валтерланд Мастърс” в Унгария. С почетни плакети бяха наградени и състезателите от националния отбор на България в кат. „мастърс” Румен Витков, Ивайло Христов, Мишел Димитров и Тони Исаков за спечелената световна титла в Сегед, Унгария.

СКР „Стара Загора”, „Чемпиън Фийд” и „Майсторски риболов” завършиха в същия порядък на първите три места в класирането за третия кръг, като заралии станаха първи с една точка пред конкурентите си. Индивидуален победител е Михаил Илков от „Митерсон”, пред Калин Митранов и Диян Дяков. Състезателите показаха отлични умения в риболова на каракуди, платики и бабушки, които съставяха масовия улов. Във всеки от маншовете за челно класиране в сектора се изискваше между 15 и 20 кг риба в живарника.

За анализ на изминалия сезон при плувкарите bfrs.bg даде думата на Калин Митранов, лидера на КСР „Стара Загора”. С огромен опит зад гърба си, Калин този сезон спечели пет от общо шест възможни секторни победи. „Победихме в шампионата с много добре разработена отборна тактика, за което поздравявам всички в отбора ни. Винаги е било така, никога не сме излизали от четворката. Не държа състезателите ни да бъдат непременно на първо място в сектора си, важното е да са в челото и да не товарят отбора с много наказателни точки. Първенството тази година се характеризираше с много уловена риба. „Овчарица” е отличен водоем за провеждане на състезания, а преди това на „Мандра” направихме силен риболов на къса щека. В друг случай може да чуете, че сме печелили състезания с тактика „на късо” и улов на дребосъци близо до брега. Сега три от секторните ми победи бяха на мач, другите две – на щека. На всички колеги бих казал: има два вида риболов – правилен и неправилен…”

Предстои да бъде сформиран националният отбор, който ще представя България на 10 и 11 септември на световното първенство в Хърватия. Шампионатът ще се проведе недалеч от град Осиек, в старото корито на река Дрина.

Крайното класиране, както и класирането от третия кръг, може да намерите в галерията:

 

Добавете коментар

адаптирано от webpossessor