|

Шаранджиите почнаха сезона на „Берсин“ и „Комарево“

Започна най-големият шампионат под егидата на БФРС – дисциплината по улов на шаран. 22 отбора участваха в първия кръг от републиканското първенство, проведен на язовирите „Берсин“ и „Комарево“.

Риболовът на „Берсин“ (водоем недалеч от Кюстендил) беше по-силен, като 11-те отбора уловиха над 3 тона шарани за трите дни. В сектор А най-добър резултат записаха миналогодишните вицешампиони от „Дрънк Карп“ – 604.425 кг. В сектор В първенци станаха състезателите на „Инсомния“ с улов от 384.515 кг.

На 400 км североизточна посока язовир „Комарево“ беше арена на другия състезателен поток от националния шампионат, също с 11 отбора. С най-голям улов в сектор А завършиха носителите на шампионската титла от последния сезон „Алигатор Родопа 2002“ – 230.540 кг. В другия сектор първенец стана съставът на „Карп Страйк“ – 131.350 кг.

Припомняме, че в първенството по улов на шаран се състезават най-много отбори измежду всички дисциплини в БФРС. Общо 22 клуба взимат участие в надпреварата. Тъй като няма достатъчно голям водоем за всички, бяха сформирани две дивизии с по 11 участника. По регламент те играят два кръга редовен сезон, след което първенците във всяка от дивизиите провеждат финален кръг за определяне на шампиона и неговите подгласници.

Добавете коментар

адаптирано от webpossessor