|

Сезонът на плувка стартира на 16 – 19 юли на яз. „Мандра“

Републиканското първенство по спортен риболов на плувка ще стартира на 16 – 19 юли 2020 г. на яз. „Мандра“. Това беше решено на заседанието на секция „Плувка“ в БФРС, проведено на 26 юни в хотел „Еленски ритон“, село Средни колиби, обл. Велико Търново.

Заради пандемията от Ковид-19 календарът тази година ще бъде от два кръга. Вторият беше насрочен за 10 – 13 септември на езерото до Шумен, негови организатори ще бъдат клубовете „Гарболино“ и „Гоу Фиш“. Турнирът за Купата на БФРС ще бъде на 8 – 11 октомври на Гребния канал в Пловдив.

Таксите остават по 200 лева на отбор за кръг. Всеки отбор трябва да преведе до 3 юли (петък) общо 400 лева такса участие в двете състезания, плюс по 50 лева картотека на състезател, в банковата сметка на БФРС, както и да изпратят в същия срок списък със състезателите си на електронен адрес valsimov@abv.bg.

ВНИМАНИЕ!!! ЗАПЛАЩАНЕТО ТРЯБВА ДА СТАНЕ В ОПРЕДЕЛЕНИЯ СРОК – 3 ЮЛИ 2020 Г., С ЦЕЛ ПО-ДОБРАТА ОРГАНИЗАЦИЯ НА ПЪРВЕНСТВОТО. ПАРИ В БРОЙ НА МЯСТО НЯМА ДА СЕ ПРИЕМАТ.

Банкова сметка: БФРС, Общинска банка, клон Денкоглу, IBAN: BG72SOMB91301036523601

Във връзка със санитарно-епидемиологичните мерки секция „Плувка“ към БФРС реши още, че на техническите конференции преди всяко състезание може да присъства само по един представител на отбор, при спазване на всички изисквания на здравното министерство и Националния оперативен щаб. Жребиите ще се теглят на открито.

Решено беше как ще се определят съставите на националните отбори на България за световното и европейското първенство за нации през 2021 г. Както е известно, заради пандемията от Ковид – 19 всички шампионати на ФИПС, които трябваше да се проведат през 2020 г., бяха отложени за следващата година. Секция „Плувка“ реши, че съставът на националния отбор, който трябваше да участва тази година на световното първенство за нации в Италия, ще представя България там и през 2021 г. А на европейското първенство за нации в Португалия през 2021 г. ще участват първенците от тазгодишното републиканско първенство. В случай, че има припокриване на състезатели, на европейското ще получат право да отидат следващите в класирането. БФРС ще заплати таксите за участие на националните отбори и в двата шампионата. На световното клубно първенство в Сърбия през 2021 г. страната ни ще бъде представяна от КСР „Стара Загора“.

В ръководството на секция „Плувка“ и техническата комисия настъпиха промени. Досегашният председател Стоян Стоянов декларира желание да се оттегли, което беше уважено. Временно неговите функции като шеф на секцията и комисията поема председателят на БФРС Георги Михайлов. След турнира за Купата на БФРС в Пловдив ще бъде избран нов председател, който да поеме дисциплината.

От техническата комисия отпаднаха Мишел Димитров и Мирослав Димитров заради конфикт на интереси. Новите членове на комисията са Димитър Балтаков от „Дайджест“, Калин Запрянов от „Майна Фишинг“, Славчо Петров от „Пловдивски риболовци“, Димитър Димитров от „Кърджали“, Симон Симонян от „Гоу фиш“ и Георги Георгиев от „Гарболино“.

Добавете коментар

адаптирано от webpossessor