|

Родопа 2002 и Петър Лаков победиха на Въча

Голяма битка на върха в класирането настъпи след втория кръг от републиканското първенство на спинингистите по улов на пъстърва с изкуствени примамки. Турнирът се проведе на река Въча, а победител в него стана отборът на Родопа 2002 от Смолян.

Родопчани най-сетне успяха да спечелят на тази река срещу домакините от Михалково, неизменни победители и шампиони на България през последните години. Смолянци спечелиха четири от четири възможни секторни победи – две на Петър Лаков и по една на Любомир Бояджиев и Тодор Паскалев. Отборно завършиха първи, пред Михалково и Сокол (Асеновград). А с двете си секторни победи Петър Лаков оглави главното индивидуално класиране.

В турнира участваха общо осем отбора. За разлика от първия кръг, когато се уловиха 430 от общо 500 пуснати пъстърви, сега петнистите хищници бяха пасивни и атакуваха доста по-рядко. В тази обстановка най-добрите състезатели се ориентираха каква точно примамка да използват в отделните етапи и участъци на състезанието. В някои моменти най-добре работеше блесната, в други – воблерът. Но най-удачната примамка беше силиконът, и умелото боравене с него предопредели крайното класиране.

За третия кръг се очертава голяма битка за отборната шампионска титла между Михалково и Родопа 2002. Разликата е само 2 точки в полза на действащите шампиони. В индивидуалното класиране поведе Петър Лаков от смолянския отбор, а втори е съотборникът му Любомир Бояджиев. На трето и четвърто място вървят Тодор Костадинов и Георги Гетов от Михалково.

След този втори кръг беше излъчен и националният отбор на България, който ще представя страната ни на световното първенство във Франция (1 и 2 юни). В него попадат миналогодишният първенец Георги Гетов, Тодор Костадинов, Петър Лаков, Любомир Бояджиев и Николай Костадинов. Екип от още петима души заминава с тях за френския град Орияк, близо до който е река Сер. В нейните води състезателите ни ще се съревновават с други близо 20 отбора от чужбина.БФРС пожелава успех на спинингистите ни във Франция!

Добавете коментар

адаптирано от webpossessor