|

Преизбраха Георги Михайлов в управата на НЛРС – СЛРБ

Председателят на Българската федерация по риболовни спортове Георги Михайлов беше преизбран в Управителния съвет на НЛРС – СЛРБ. Той получи най-много гласове измежду кандидатите – общо 144, за да влезе отново в ръководството на Националното сдружение на ловците и риболовците в България.

„Благодаря за доверието, което ми беше гласувано. Ще продължавам и занапред да работя в името на интересите на риболовците у нас. Поздравявам инж. Васил Василев за преизбирането му като председател на НЛРС – СЛРБ. С него работим много успешно и му благодаря за помощта, която оказва на спортния и любителския риболов в България. Убеден, че и занапред Съюза ще обръща подобаващото внимание на риболова. Желая много успехи не само на риболовците, но и на нашите колеги и приятели ловците в задаващия се ловен сезон“, заяви Георги Михайлов.

На 8 юли Общото събрание на НЛРС-СЛРБ избра новите ръководни органи на организацията – Председател на Управителния съвет, членове на Управителния съвет, Председател и членове на Контролния съвет.

След като Съюза отчете дейността си, доверието за втори председателски мандат на Управителния съвет бе дадено на инж. Васил Василев – млад човек с отлични управленски способности. Той получи гласовете на 216 от 272 делегати. Освен него кандидати за председателския пост бяха председателят на ЛРС – Пазарджик Евгени Абаджиев – 52 гласа, и адвокатът Георги Богданов, номиниран от ЛРС -Разлог – 4 гласа.

По предложение на инж. Василев съставът на УС на Националната организация бе намален от 33 на 25 члена. В неговия състав влязоха: Ген. Венцислав Мутафчийски, член на ЛРС-София-изток; Емил Ангелов – представител на МВР; Цвятко Александров – представител на БАБХ; Георги Стефанов, председател на БФРС; Алеко Динев, председател на ЛРС-София-юг; Сахак Сахакян, зам.-председател ЛРС – Бургас; Васил Дончев, председател на ЛРС – Кърджали; Георги Хаджиламбрев, председател на ЛРС-Асеновград; Валери Сарандев, председател на ЛРС-Гоце Делчев; Стоян Стоянов, председател на ЛРС-Шумен; Николай Ненчев, председател на ЛРС-Враца; Стоян Стоянов, председател на ЛРС-Ямбол; Светослав Георгиев, зам.-председател на ЛРС-София-Запад; Стефан Димитров, председател на ЛРС-Стара Загора; Валентин Георгиев, председател на ЛРС-Плевен; Дечо Иванов, председател на ЛРС-Дулово; Искрен Йотов, член на ЛРС-Ловеч; Даниел Тошков, председател на ЛРС-Димитровград; Виктор Вучков, председател на ЛРС-Перник; Петър Вангелов, председател на ЛРС-Свиленград; Минко Акимов, председател на ЛРС-Троян; Илия Михайлов, председател на ЛРС-Добрич; Лазар Мурджев, член на ЛРС-Панагюрище; гл. ас. Стоян Стоянов.

За председател на Контролния съвет на НЛРС-СЛРБ бе преизбран Стойчо Гергьовски. Той получи 219 гласа, а за другия кандидат Веселин Симеонов (председател на ЛРС София-север) гласуваха 53 делегати. Контролният съвет бе допълнен от Стоян Илиев, Елизабет Младенова, Христо Ковачев, Сашко Александров, Йордан Филипов и Илчо Табанов.

Пред делегатите на Общото събрание преизбраният председател инж. Васил Василев заяви: „Благодаря за огромното доверие, открит съм да работя с всички, винаги съм твърдял, че силата на нашата организация не в един човек, а когато единно отстояваме нашите позиции в обществото.‘

Евгени Абаджиев честити на новия стар председател и каза: „Кандидатирах се, за да поставя публично въпроси и проблеми. Ако избраният председател реализира тези неща, които съвпадат в нашите платформи, аз ще бъда негов най-ревностен привърженик. Важно е да бъде единни.“

Георги Богданов добави: „Резултатът е безапелационен. Във всяка една от платформите има рационални зърна, пожелавам на нашия председател да ги открие и да ги ползва.“

Добавете коментар

адаптирано от webpossessor