|

Представяме ви новите шампиони на България!

Отборът на СКР „Стара Загора” е новият шампион на България в риболова на плувка. Заралии се представиха най-добре в трите кръга от първенството, и триумфираха като носители на титлата след последния турнир на яз. „Мандра”. Втори на подиума след тях завършиха състезателите от „При Майсторите”, а трето място заслужи съставът на „Дренан”. В индивидуалното класиране титлата стана притежание на Димитър Димитров от „Кърджали”. След него се класира Славчо Петров от „Гоу Фиш”, а с бронзовия медал се окичи Аркади Райчин от „Майсторски риболов”.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

За отличното представяне на старозагорци огромна заслуга има Калин Митранов, най-опитният състезател в отбора. С четири индивидуални шампионски титли и осем отборни зад гърба си, Калин се състезава от 30 години и е стъпвал на подиума на победителите в близо 300 турнира. „Преди сезона двама от досегашните ни състезатели напуснаха. Тръгна си един от най-добрите в България за последните години Аркади Райчин, а другият колега Коцето имаше ангажименти. Така останахме двамата с Валентин Тотев. Привлякохме Олег Димитров и Светослав Петров, две момчета без много опит, но за сметка на това нахъсани. С помощта на кмета на Стара Загора Живко Тодоров и „Сенсас – България” влязохме в голямата игра…”, разказва Калин. С трето, първо и осмо място в трите турнира, 82 наказателни точки и 237.6 кг старозагорци триумфираха заслужено като победители. Следващата седмица те ще представят България на световното клубно първенство в Хърватия. Подробният репортаж на Калин от трите състезания може да намерите на „Фейсбук” страницата на БФРС: https://www.facebook.com/photo.php?fbid=389935091629574&set=a.101170223839397&type=3&theater

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Индивидуалният първенец – 28-годишният Димитър Димитров от „Кърджали” също получи много аплодисменти за отличното си представяне. „Когато сформирахме отбора ни през 2009 г., Митака се присъедини към него. Отначало идваше да помага и да гледа, а впоследствие се включи като състезател. Само година по-късно стана републикански шампион за 2013 г. Във всички турнири, където е участвал, по мои сметки този млад състезател има около около 45 призови класирания”, разяснява колегата му Апо от кърджалийския тим.

Според него за успеха на Димитър Димитров роля има и самият отбор на „Кърджали”, тъй като неговите риболовци водят подготовка всяка седмица. „Ловим заедно, изпробваме съвместно нови неща, помагаме си. За да напреднем с подготовката през годините, много ни помогна и Калин Митранов от Стара Загора. Организирахме турнири и канехме на тях Калин, за да го гледаме как лови. От него сме научили много”, разказва още Апо.

БФРС поздравява всички участници в тазгодишния шампионат по плувка. Пожелаваме успех на СКР „Стара Загора” в Хърватия, както и на националния ни отбор на световното първенство за нации, което ще се проведе през септември в Хърватия.

Добавете коментар

адаптирано от webpossessor