|

Националите по улов на шаран са на световното в Унгария

Националният отбор на България по улов на шаран започва от сряда, 21 септември, участието си в 22-ото Световно първенство. Турнирът се провежда на езерото Деседа в унгарския град Капошвар. Нашите момчета ще се съревновават срещу отборите на 27 други държави от цял свят.

Отборът пристигна на място още през уикенда, за да разузнае обстановката и да направи всички нужни приготовления. Трите ни двойки, които ще ловят през 72-часовото състезание, са: Веселин Нанев – Янко Николов, Мустафа Шабан – Христо Борисов и Васил Радков – Явор Янков. Резерви са Стефан Пеевски и Димитър Николов. В екипа присъстват още Матей Матев, Георги Чойков, Петър Петров и Георги Касев.

Членът на УС на БФРС Георги Касев съобщи, че настроението и подготовката са на много добро ниво, и се надяват да се представят възможно най-добре. Очакванията са за силен риболов, тъй като унгарските домакини са направили допълнително зарибяване на езерото, където се проведе и световното първенство през 2017 г. БФРС желае успех на националния отбор на България!

Добавете коментар

адаптирано от webpossessor