|

Национален риболовен турнир „Деца с въдица в ръка“

Национален риболовен турнир „Деца с въдица“ в ръка ще се проведе на 5 юни, събота, по случай Деня на детето. Състезанията на малките въдичари ще бъдат в четири града – Шумен, Горна Оряховица, Севлиево и Кюстендил. Организатори на проявата са Българската федерация по риболовни спортове, както и клубове и общини по места. За участие са поканени всички млади риболовци. Всеки състезател трябва да бъде придружаван от пълнолетен роднина или приятел, който при нужда да помага в риболова. Участието е безплатно.

Ето подробности и програма за турнирите:

ШУМЕН

Място на провеждане: Езерото до града

Организатори: БФРС, клуб за спортен риболов „Спининг“ (Шумен)

Най-добрите млади рибари ще получат купи и медали. За всяко дете са предвидени награди за участие. Записванията се правят по телефони 0895706106 и 0898996251, или на място в риболовния магазин на бул. „Ришки проход“ 24. Крайният срок е 3 юни.

Състезанието е посветено на Деня на детето и е част от спортния календар на Българска федерация по риболовни спортове за 2021 г. Организаторите ще следят да има дистанция от поне метър и половина между участниците.

Програма

Петък, 4 юни

Тренировка (не е задължителна)

Събота, 5 юни

8:30 ч. – пристигане на водоема

9:00 ч. – жребий и настаняване по боксовете

9:30 ч. – подготовка

10:30 ч. – старт на състезанието

12:30 ч. – край на състезанието

13:00 ч. – обяд

14:00 ч. – награждаване

ГОРНА ОРЯХОВИЦА

Място на провеждане: Язовир „Честово“.

Организатори: БФРС, Община Горна Оряховица, СКР „Корморани“ (В.Търново), КСР „Горна Оряховица“.

Турнирът ще се проведе по правилата на БФРС, секция „Плувка – деца“. Състезанието е с времетраене 2 часа. Малките риболовци ще бъдат разположени в три сектора с по десет бокса, като максималният брой състезатели е 30.

Състезатели могат да бъдат деца, навършили 6 години и не по-големи от 18години. Всяко дете състезател ще бъде картотекирано като състезател в КСР „Горна Оряховица“. Всяко дете трябва да има със себе си пълнолетен придружител, който по време на риболова може да му помага с разпъване на риболовните принадлежности, закачането на стръв, кепване на риба от водата и откачане.

Всички секторни победители ще получат купа и медал. Всяко дете ще получи индивидуален подарък – медал и тениска от Община Горна Оряховица .

Записване на телефон 0882959666 – Даниел Спасов. Участниците могат да се запишат и в риболовен магазин „При Милев“, който се намира на ул. „Цар Освободител“ № 48 (розовия блок до спирката на ПГЕЕ „М. В. Ломоносов“).

Програма

Петък, 4 юни

Тренировка ( не е задължнителна и се заплаща спряпо действащият ценоразпис на водоема )

Събота, 5 юни

8:30 ч. – пристигане на водоема

9:00 ч. – жребий и настаняване по боксовете

9.30 ч. – подготовка

10.30 ч. – старт на състезанието

12.30 ч. – край на състезанието

13:00 ч. – обяд

14:00 ч. – награждаване

СЕВЛИЕВО

Място на провеждане: Язовир „Ловни дол“

Организатори: БФРС, община Севлиево, Централна рибно-опазваща организация „Александър Стамболийски“.

Турнирът е под мотото „Хвани и пусни“. Ще се проведе по правилата на БФРС секция „Плувка – деца“. Турнирът е еднодневен, с времетраене 3 часа. Малките риболовци ще бъдат разположени в два сектора с по 25 бокса, като максималният брой състезатели е 50.

Състезатели могат да  бъдат деца, навършили 3 до 7 години, и не по-големи от 14 години.  Всяко дете трябва да има със себе си пълнолетен придружител, който по време на риболова може да му помага с разпъване на риболовните принадлежности, закачането на стръв, кепване на риба от водата и откачане.

Всички секторни победители ще получат купа и медал. Всяко дете ще получи индивидуален подарък.

Желаещите могат да се запишат за участие в риболовен магазин „При Вандера“, в гр. Севлиево.

Програма

Събота, 5 юни

7:30 ч. – пристигане на водоема

8:00 ч. – жребий и настаняване по боксовете

8:55 ч. – тежка захранка.

9:00 ч. – старт на състезанието

12:00 ч. – край на състезанието

12:30 ч. – обяд

13:00 ч. – награждаване

КЮСТЕНДИЛ

Място на провеждане: Язовир „Митерсон Арена“

Организатори: БФРС, НС КСР „Майсторски риболов“, „Митерсон Арена“

Турнирът ще се проведе по правилата на БФРС секция „Плувка – деца“. Турнирът е еднодневен, с времетраене 2 часа. Началото е в 10 часа. Ако има много желаещи за участие, състезанието ще се проведе в два манша, за да могат всички малки риболовци да покажат на какво са способни. За всяко дете е предвидена пица за обяд, вода, както и медал за спомен от участието в турнира.

Добавете коментар

адаптирано от webpossessor