|

Мухарите стартираха с 2472 пъстърви

Със страхотен първи кръг се откри националният шампионат по спортен риболов с изкуствена муха и шнур. Секцията беше разкрита през май, а 24 мухари от шест клуба мериха сили на река Въча. Получи се отличен турнир, в който се уловиха общо 2472 пъстърви – средно повече от 100 на състезател. Имаше и други рекордни резултати като например 92 пъстърви, уловени за 90 минути от представителя на пловдивската школа Георги Стоянов. Самоковецът Кънчо Кръстев пък успя само в рамките на четвъртия манш в неделя да счупи две мухарки на обща стойност от 4000 лв, но в крайна сметка качи отбора си в челната тройка.

Индивидуален победител в турнира стана младият и обещаващ талант Димитър Петров от Велико Търново със 184 пъстърви, следван от Георги Стоянов със 173 риби и Огнян Бачочев със 166. Отборен победител е двойката от Фарио 1 в състав Александър Методиев – Огнян Бачочев, следвани от Стримерите 1 – Димитър Петров – Андрей Артарски и Искър 2 – Кънчо Кръстев – Николай Зантов. Пловдивчанинът Зантов впечатли всички с второто място в потока си, при положение, че изтегли възможно най-лошия жребий и лови в два от най-трудните боксове.

Преди втория кръг долетя тъжната вест, че е починал един от идеолозите на мухарския риболов у нас д-р Михаил Пенков. Обучил десетки колеги на връзване на мухи, Доктор Мишо, както го наричаха всички, ще остане завинаги помнен с хубаво от колегите като голям приятел и широко строен човек. В негова памет ще бъде учреден приз, който ще се връчва на републиканското първенство.

Снимки и класиране – в галерията:

Добавете коментар

адаптирано от webpossessor