|

МФ Такъл спечели първия кръг по Троут Ареа

Отборът на МФ Такъл стана победител в първия кръг от националния шампионат по Троут Ареа (скоростен риболов на пъстърва с изкуствени примамки в затворен водоем). В турнира, с който се откри състезателната 2023 година от календара на БФРС, участие взеха общо 11 отбора. Втори завършиха състезателите на Туич Фишинг, а третото място зае СКР Стара Загора.

Индивидуален победител в турнира стана Стефан Йорданов от МФ Такъл, следван от Десислав Петров от Хераклес и Кристиан Близнашки от Туич Фишинг. Общо 44 спинингисти участваха в състезанието, което се проведе в пъстървовото стопанство в село Къпиново, обл. Велико Търново. Те уловиха за двата състезателни дни 1959 пъстърви.

Състезанията по Троут Ареа от Държавния спортен календар се провеждат за втори пореден сезон, като сега за участие се явиха още пет нови клуба. За отбелязване е радващият факт, че значителна част от участниците и тази година са на възраст под 25 години, в това число и тийнейджъри в ученическа възраст, които се състезават успешно срещу батковците.

По регламент състезателите са разпределени в четири сектора. Във всеки сектор се лови по системата „всеки срещу всеки”, в мачове от по 15 минути. За победа се присъждат 3 точки, за равенство с уловени риби – по 2 точки, за равенство без риби – 1 точка, за загуба – 0 точки.

Троут Ареа е една от дисциплините с най-много спорни ситуации в състезателния риболов въобще. Наложи се Апелативното жури да заседава по пет казуса, един от които дори беше разгледан на видеозапис.

Шампионатът ще премине в общо три кръга, след които ще бъде излъчен националният отбор на България. Той ще представя страната ни на световното първенство в Литва през октомври. При първото си участие на този форум през 2022 г. българските състезатели (Петко Иванов – капитан, Петър Лаков, Люси Дремалов, Кристиан Близнашки, Калоян Якимов) заеха престижното пето място от общо 11 отбора на мондиала в Румъния.

Класиране – 1 кръг

Добавете коментар

адаптирано от webpossessor