|

„Майсторите” водят на леда, Никола Стефанов пръв индивидуално (репортаж и класиране)

„Майсторски риболов” се укрепи на първото място в отборното класиране след провеждането на втория кръг от републиканското първенство по риболов на лед. Турнирът се проведе на язовир „Широка поляна”, където „майсторите” отново се оказаха най-подготвени за победата. За разлика от първия кръг на „Малък Беглик”, когато успехът им дойде много по-трудно, сега още в първия манш хората на Ивайло Христов имаха три първи и едно второ място. В класирането за турнира те завършиха с изумителната преднина от цели 16 точки пред втория „Риболовен свят”, а на трето място се класира „Фишмастърс”. Призът за най-голяма риба отиде в Бойко Бойков, уловил костур с тегло 464 грама.

Състезанието премина в улов на бабушки и костури. През първия ден кълването беше по-скромно и нито един участник не успя да премине границата от един килограм. Във втория манш в неделя петима успяха да хванат от кило до кило и половина, а Никола Стефанов от MF Tackle удари в земята конкуренцията с 3.2 кг.

Така след втория кръг „Майсторски риболов” се укрепи на върха във временното класиране, следван от „Риболовен свят” и MF Tackle, и е фаворит за спечелване на титлата в отборното класиране. В индивидуалното пръв е Никола Стефанов.

До края на сезона остават още два кръга. Следващият е на 19 и 20 февруари, като предстои да бъде определен водоем за провеждането му. Последният четвърти кръг е насрочен за 5 и 6 март на яз. „Голям Беглик”. На 27 февруари на „Малък Беглик” ще се проведе приятелският турнир за купа „Йордан Софков” в памет на покойния председател на секцията към БФРС и лидер на подледните риболовци Дачката.

Класиране – в галерията.

Добавете коментар

адаптирано от webpossessor