|

ФИПС анулира всички световни първенства за 2020 г.

Световната федерация по спортен риболов в сладки води ФИПС-ед анулира всички световни първенства, насрочени за провеждане през 2020 г. Шампионатите ще се проведат през 2021 г. при същите домакини. Така България ще приеме Световното клубно първенство по фидер на 23 и 24 октомври 2021 г. на Гребния канал в Пловдив.

В писмото си до БФРС и останалите национални федерации, президентът на ФИПС-ед проф. Уго Клаудио Матеоли информира, че към настоящия момент пандемията не позволява да се вземе друго решение, макар че в доста страни ситуацията с вируса Ковид-19 се подобрява. Остават обаче затрудненията с пътуванията със самолет или по шосе, пресичането на граници, както и изискванията за карантинен период при пристигане от чужбина.

ФИПС-ед моли всички федерации, които трябва да бъдат домакини на отложените за 2021 г. първенства, да потвърдят домакинството. БФРС вече даде потвърждение за провеждането на 4-ото Световно клубно първенство по фидер на Гребния канал в Пловдив. Уточнени бяха и датите – 23 и 24 октомври 2021 г.

Също така БФРС потвърди пред ФИПС-ед, че остава кандидат за организирането на световното първенство на спинингистите в дисциплината „Улов на хищна риба от брега с изкуствени примамки”. Този шампионат трябваше да се проведе у нас през 2021 г., но на този етап Португалия остава в правото си да организира през същата година отложения от 2020 г. шампионат. Домакинството на България остава за 2022 г.

В проведения разговор президентът на ФИПС-ед г-н Матеоли и главният секретар на федерацията г-жа Барбара Дуранте изказаха най-сърдечни поздрави към българските риболовци и към ръководството на БФРС като федерация, доказала през годините способността си да провежда световни първенства в България.

В приложения линк може да намерите спортно-състезателния календар за 2021 г. за всички дисциплини, по дати и места на провеждане Tableaux_16_11_2020_en_copy_ok

Добавете коментар

адаптирано от webpossessor