|

Ето ги шампионите на леда!

Отборът на „Майсторски риболов“ спечели всичко възможно за спечелване в завършилия национален шампионат по риболов на лед. „Майсторите“ грабнаха отборната титла, първите три места в индивидулното класиране също бяха техни. Ивайло Христов стана републикански шампион, следван от съотборниците си Борислав Арсенов и Методи Костов. Отборно втори завърши съставът на „Фишмастърс“, а трети станаха състезателите на „Биг Фиш“.

Тази година заради топлото време първенството се проведе само в два турнира. „Майсторски риболов“ оглавиха класирането още след първия кръг на язовир „Малък Беглик“, и не изпуснаха лидерската позиция и във втория турнир на „Широка поляна“. В това второ състезание обаче отборни победители станаха състезателите от „Фишмастърс“. Но заради по-лошия си актив от първото състезание, те трябваше да се примирят с втората позиция в крайното отборно класиране.

Турнирът на „Широка поляна“ се разви много интересно. И тук, както и на останалите водоеми в региона, основен обект за улов бяха бабушките и костурите. За разлика от „Малък Беглик“ обаче, на „Поляната“ рибите бяха доста по-трудни за откриване. Случваше се състезател, попаднал върху струпване от риби, да бъде безжалостно разпробит от конкурентите си в сектора. В крайна сметка победата заслужено отиде при най-добрите и подготвени състезатели в шампионата.

Добавете коментар

адаптирано от webpossessor