|

Детски риболовен празник на река Янтра

При огромен интерес от деца и родители премина риболовният турнир „Деца с въдица в ръка“. Той се проведе на 17 април на река Янтра, а в състезанието мятаха въдици 34 малки рибари от цялата страна.

Турнирът, който си стана истински риболовен празник, беше организиран от община Горна Оряховица, общинското предприятие „Младежки дейности, спортни имоти и прояви“ и Клубът по спортен риболов – Горна Оряховица. Състезанието беше първата голяма проява от спортния календар, съставен по повод избирането на Горна Оряховица за Европейски град на спорта през 2021 г. Сред гостите бяха кметът на града инж. Добромир Добрев и зам-кметовете Стефчо Алипиев и Григор Минков.

Малките майстори на въдицата и родителите им се събраха рано-рано на уреченото място на реката. Жребият беше изтеглен от председателя на Клуба по спортен риболов – Горна Оряховица Даниел Спасов, който даде и началото на турнира. Той се проведе по правилата на Българската федерация по риболовни спортове за детско-юношески риболов на плувка.

Децата бяха в четири сектора от двата бряга на реката. Риболовът не беше лесен, но все пак се хващаха кефалчета, морунажи и уклейки. Родителите също имаха право да помагат, особено при поставянето на стръвта и откачането на рибите.

Състезанието продължи два часа,  след което се пристъпи към претегляне на рибата. Победител стана Ангел Троплев с улов от 0.25 кг. Първенците получиха купи, а медали, грамоти, фланелки и лакомства имаше за всички състезатели. Наградите бяха връчени от кмета на Горна Оряховица инж. Добромир Добрев и от председателя на Българската федерация по риболовни спортове Георги Михайлов.

Следващият турнир по спортен риболов, който отново ще бъде от календара на „Горна Оряховица – Европейски град на спорта през 2021 г.“ ще се проведе през месец май.

Добавете коментар

адаптирано от webpossessor