|

Честито на победителите в The Lord of the Rod – 2019!

На 6 и 7 април гребният канал в Пловдив стана арена на първото голямо състезание по спортен риболов за новия сезон – турнира The Lord of the Rod – 2019. При участието на повече от сто риболовци надпреварата се проведе в две дисциплини – плувка и фидер.

На канала се събраха едни от най-големите майстори на двата вида риболов, а и не липсваха обещаващи таланти от новата генерация. Както се и очакваше, риболовът не беше лесен. Ловяха се основно каракуди, с каквито националната ни риболовна база е добре зарибена. Като бонус излизаха шарани.

При плувкарите победител стана известният ни риболовец Аркади Райчин. Той единствен от всички състезатели успя да премине границата от 15 кг улов и взе приза за първото място, следван от Били Доктора и Митко Митков. В състезанието на фидеристите първото място заслужи Иван Атанасов, с две секторни победи и през двата дни. След него втори завърши Красимир Сабахов – Локала, а до третото място се домогна Пламен Иванов.

Както повелява традицията, турнирът премина в приятелска атмосфера и с отличен награден фонд, а участниците благодариха на главния организатор Петър Лазаров. През следващия уикенд – 13 и 14 април, отново на канала ще се проведе първият кръг от републиканското първенство по риболов на плувка.

Добавете коментар

адаптирано от webpossessor