|

„Чемпиън Фийд“ спечели първия турнир на плувка (резултати и класиране)

КСР „Чемпиън Фийд“ спечели отборната титла в първия кръг на републиканското първенство на плувка, сезон 2021, който се проведе на Гребния канал в Пловдив. Победителите Калин Запрянов, Славчо Петров, Георги Прончев и Заприн Манолов показаха най-добра подготовка и заслужено триумфираха на подиума. Втори са „Дайджест Логистикс“, а трети – СКР „Стара Загора“.

Индивидуален победител в турнира стана Костадин Костадинов от СКР „Стара Загора“ (на снимката), следван от Тодор Симеонов от „Дайджест Логистикс“ и Руси Жеков от КСР „Колмик“.

Общо 15 отбора се записаха за участие в тазгодишния шампионат на БФРС при плувкарите. За всички тях първият кръг беше организиран отлично от новия председател на секция „Плувка“ Даниел Спасов и екипа му. Каналът беше подготвен да приеме риболовците както трябва, с ясни и точни табелки за отбелязване на местата. Всичко това направи условията за тренировките и състезанието много добри.

Още на тренировките се разбра, че състезанието ще стане както трябва. Оказа се, че в канала кълват доста шарани и значителни количества каракуда. Седемкратният шампион Пламен Панталеев например показа много висока класа, като измъкна от водата шаран с тегло от 7 кг. Най-младият състезател Георги Стефанов събра очите на състезателите около себе си, като улови на тренировката два шарана и над 30 каракуди – улов, достоен за челните места. Сметките показваха, че за добро класиране в сектора се искат поне 8 кг риба в живарниците.

В събота отборите бяха посрещнати от облачно време, но всички си плюеха в пазвите, че не се сбъднаха прогнозите за дъжд с гръмотевици. След началния сигнал риболовът тръгна предимно на мач, но във втората част от състезанието в употреба влязоха и щеките. Така след първия манш в събота отборното класиране се оглави от РК „Митерсон“, следвани от КСР „Гоу Фиш“ и КСР „Чемпиън Фийд“. Индивидуално пръв вървеше Тодор Стойков от КСР „Гоу Фиш“ с изумителните 20.85 кг улов, следван от Борислав Борисов и Димитър Петров от РК „Митерсон“. Но развръзката тепърва предстоеше във втория манш в неделя.

През този втори ден напече слънце, и тръгна риболовът на дребосъци „на късо“. В него „Царя на късото“ Калин Митранов надърпа 8.9 кг ситни рибки и стана втори в сектора си.

В крайна сметка след отчитането на крайните резултати в челната тройка на отборното класиране се подредиха КСР „Чемпиън Фийд“, „Дайджест Логистикс“ и СКР „Стара Загора“. Първото място в индивидуалното зае Костадин Костадинов от СКР „Стара Загора“, следван от Тодор Симеонов от „Дайджест Логистикс“ и Руси Жеков от КСР „Колмик“.

„Поздравявам всички колеги състезатели и екипа по организация, всички се представиха на високо ниво. Според мен спечелиха тези, които имаха подготвени рънъри – това беше един от важните фактори за успех“, заяви новият председател на секция „Плувка“ Даниел Спасов.

Следващият втори кръг ще се проведе на 20 – 23 май на езерото до Шумен.

Добавете коментар

адаптирано от webpossessor