|

БФРС участва със свой щанд в #BeActive пред НДК

Българската федерация по риболовни спортове ще участва със свой щанд в откриването на Европейската седмица на спорта #BeActive в събота, 23 септември. Събитието се организира от Министерството на младежта и спорта, откъдето федерацията получи покана да представи дейността си, спортния риболов и различните видове техники.

Организатор на щанда е членът на УС на БФРС Ивайло Христов, който заедно с екипа си ще разяснява на присъстващите за тънкостите в спортния риболов нагледно и чрез информационни материали. Стартът е в 16.00 ч в градинката пред НДК, а събитието ще продължи до 21.00 часа. Ред други спортни клубове и федерации също ще представят дейността си. Официалното откриване ще бъде от 18.00 часа, като ще се проведе паралелно и в Кюстендил. Избрани елементи от програмата ще се излъчват на екран в двата града.

В периода 23-30 септември ще се проведат множество спортни инициативи и събития за насърчаване на активното спортуване, подобряване на физическата активност на населението и популяризиране на здравословното хранене.

През 2023 г. мотото на Европейската седмица на спорта е „Всички заедно за спорта“, а инициативите ще се проведат в София, Кюстендил, Стара Загора, Ямбол, Несебър, Бяла (област Варна) и Монтана. #BeActive е инициатива на Европейската комисия за насърчаване на спорта и физическата активност на гражданите на ЕС. Национален координатор за България е ММС, а изпълнението на проекта се финансира по програма „Еразъм +“ на Европейския съюз.

Добавете коментар

адаптирано от webpossessor