|

БФРС откри секция по риболов с муха и шнур

Състезателният риболов с изкуствена муха и шнур се завръща в Българската федерация по риболовни спортове след 10-годишна пауза. Това бе решено на заседанието на Управителния съвет на БФРС в Пловдив от 14 февруари, на което се реши да бъде възобновена секцията в тази атрактивна дисциплина.

С организацията на националния шампионат ще се наемат няколко колеги от мухарите начело с най-изявения ни състезател Станислав Мънков, печелил републикански титли у нас още като ученик. Сезонът ще бъде от три кръга, като датите и местата на провеждане все още се уточняват.

„Радвам се, че потфолиото на БФРС се допълва от риболова с изкуствена муха и шнур, който е много престижна дисциплина. Убеден съм, че колегите в секцията ще се справят както трябва и им желая много успехи”, заяви председателят на БФРС Георги Михайлов.

Още тази година ще бъде излъчен национален отбор на България измежду най-добрите мухари. Момчетата ще представят страната ни на Европейското първенство, което ще се проведе в началото на юли в Черна гора.

Състезанията по риболов с муха и шнур са много интригуващо зрелище. По регламент всеки състезател лови в отделен участък с дължина около 150-200 метра. Най-атрактивно е, когато пъстървите се хранят на повърхността и може да се лови на суха муха. Тогава атаката на рибата е видима за всички, и носи много емоции. Уеб-страницата на БФРС и тази във Фейсбук ще ви направи съпричастни на първите мухарски състезания от държавния спортен календар, които ще се проведат през този сезон.

 

Добавете коментар

адаптирано от webpossessor