|

„Алигатор Родопа 2002“ шампиони, над 15 тона шарани се хванаха на републиканското

Отборът на „Алигатор Родопа 2002“ е новият шампион на България по риболов на шаран. „Крокодилите“ изнесоха бляскаво представяне и спечелиха титлата за втора година поред. Втори завършиха състезателите на „Фиш Мания 75“, а трети са „Инсомния“. „Тръстиково Лейк“ пък грабна приза за най-голяма риба – мустакат дебеланко с тегло 19.330 кг.

Финалният кръг от шампионата се проведе на язовир „Тръстиково“, в него участваха 14-те най-добри отбора от първата фаза на първенството. Разпределени в два сектора, състезателите дадоха всичко от себе си в 72-часовата надпревара. В сектор А първенци станаха колегите от „Фиш Мания 75“, а в В победата заслужи „Алигатор Родопа 2002“. Състезанието мина пред главозамайващи обрати при всяко от деветте тегления на улова, и до последно не се знаеше кой ще грабне шампионските отличия. В крайна сметка на подиума се качиха трите най-заслужили отбора. Адмирации заслужават и всички останали, които създадоха изключително конкурентна обстановка.

Припомняме, че националното първенство по шаран и тази година се проведе с многобройно участие. Цели 21 отбора бяха подали заявки за участие. Тъй като у нас няма подходящ водоем за толкова много участници (навремето се наложи да се провежда състезание и в Румъния), секцията „Улов на шаран“ към БФРС раздели отборите в два потока. Те участваха в два кръга на язовирите „Берсин“ и „Комарево“, а финалната фаза се проведе на „Тръстиково“. Резултатите са отлични – за всичките състезания този сезон се уловиха 15 214,452 кг шарани, тоест над 15 тона. Това е страхотно постижение, което дава надежди за нашите състезатели относно световното първенство в Украйна догодина.

Очаквайте в следващите дни – отзиви, реакции и коментари от завършилия шампионат по улов на шаран.

Добавете коментар

адаптирано от webpossessor