|

51 деца участваха в турнира на „Честово“

Поредният детски риболовен празник се проведе на 15 май на язовир „Честово“ до Горна Оряховица. Цели 51 млади таланти замятаха въдици в надпреварата „Деца с въдица с ръка“. Турнирът беше организиран от БФРС, градската община и клуба по риболовни спортове „Горна Оряховица“, и се явява част от събитията по случай обявяването на града за „Европейски град на спорта“ за 2021 г. Присъстваха кметът Добромир Добрев, заместникът му по спорта Стефчо Алипиев и председателят на БФРС Георги Михайлов.

Малките майстори показаха много атрактивен риболов, те хващаха най-вече шарани и бели амури. Победител с над 8 кг улов стана Георги Стефанов, следван от Александър Ганчев, Александър Атанасов и др. Най-голямата риба от водоема извад Александър Ганчев, той пребори шаран с тегло 5.25 кг. В проведения следобед втори манш победителка стана Белинда Билянова с 2.150 кг, а Стилян Стефанов улови най-едрата риба –  амур с тегло 1.150 кг.

Наградите за първенците бяха връчени от кмета на Горна Оряховица Добромир Добрев и председателя на БФРС Георги Михайлов. Организаторите се бяха погрижили да има подаръци за всички малки риболовци, участвали в турнира.

„Стана отлично състезание и всички участници си тръгнаха щастливи, доволни и усмихнати. Направи впечатление, че родителската помощ този път беше съвсем малко и повечето от децата се справяха сами. Голямо удовлетворение ни достави това, че малките риболовци показаха приятелство помежду си, и се аплодираха взаимно, когато някой от тях уловеше риба“, разказа организаторът Даниел Спасов. Това е втори детски риболовен турнир по случай обявяването на Горна Оряховица за европейски град на спорта за 2021 г. В началото на следващия месец предстои нов, по случай Деня на детето 1 юни.

 

Добавете коментар

адаптирано от webpossessor