|

180 състезатели участваха в турнира за Балканската купа на БФРС

На 15 и 16 октомври Гребният канал в Пловдив стана арена на най-масовото състезание по спортен риболов, организирано у нас. Точно 180 състезатели участваха в турнира за Балканската купа на БФРС. Те ловиха в отбори по двама в следните дисциплини – плувка (40 отбора, 80 състезатели), фидер (24 отбора, 48 състезатели), метод фидер (7 отбора, 14 състезатели) и юноши и девойки (9 отбора, 18 състезатели).

Поради огромния интерес каналът едва успя да побере всички желаещи да вземат участие. Наложи се разчертаване на допълнителни сектори в района откъм хангарите, за да може всички записали се да играят. Ловеше се основно каракуда, шараните и белите амури бяха бонус.

На плувката, която бе и най-масовата дисциплина, Балканската купа на БФРС стана притежание на СКР „Стара Загора – 1“, с двойката участници Валентин Тотев и Костадин Костадинов. В деветгодишната история на този най-масов турнир у нас това е пета победа на отбора от Стара Загора (2014, 2015, 2019, 2020 и 2022). На второ място завърши тандемът Атанас Кюркчиев и Христо Лесев, а трети се класираха Мишел Димитров и Денислав Михов.

Във фидера оспорваната надпревара завърши с победа само с една точка аванс на „Пловдив 2020 – Филстар 2“, съставен от едни от най-добрите ни фидеристи Красимир Сабахов и Красимир Недев. Любослав Петров и Божил Божилов от КСР „Тракия“ станаха втори в класирането с 12 точки. На третото място, със същия брой точки, и само по-малко от килограм улов, се качиха състезателите от „Пловдив 2020 – Филстар 1“ Благой Вълчев и Владимир Янков.

При „методистите“ класирането в челната тройка се реши само от разликите в улова, тъй като и трите отбора имаха по 12 точки. Балканската купа на БФРС в тази дисциплина отиде във владение на „Ида Вет Плевен“ и двойката Божидар Кирилов – Илия Георгиев. Двамата имаха общ улов от 7.875 кг. Втори, с едва 550 грама по-малък улов, завърши дуото Георги Шопински и Веско Десподов. На трето място се класираха Стамен Стамов и Иван Атанасов.

При юношите и девойките състезанието мина в голям ентусиазъм и добър улов, като се има предвид, че те ловиха само в неделя, а съботният ден им беше за официални тренировки. Балканската купа на БФРС беше спечелена от Пресиян Йорданов и Петър Недков. Среброто стана притежание на Даниел Белчев и Борис Христов от „Чисти брегове – 1“, а бронзовите отличия – на Павел Ушев и Димитър Шулев. От същата възрастова група отборът на „Чемпиън Фийд“ Тодор Митов и Славчо Сариев се прехвърли да играе при големите и се класира на 28-мо място от 40 отбора, като дебютът на Тошко при мъжете се увенча с две трети места в сектора и през двата състезателни дни.

Всички призьори, както и всички състезатели в категорията за юноши и девойки, получиха купи и медали. Наградите бяха осигурени от Българския спортен тотализатор (дългогодишен партньор на БФРС, чийто директор на регионалната дирекция уважи турнира с присъствието си), от фирма „Филстар“, клуб „Сензор“, както и от Калин Митранов. На всички тях, както и на началник-отдела „Спорт и младежки дейности“ в община Пловдив Петър Зехтински, БФРС изказва своята благодарност. Ръководството на федерацията поздравява всички състезатели за това, че взеха участие в този голям празник на спортния риболов.

Добавете коментар

адаптирано от webpossessor