|

10 тона шарани се уловиха на републиканското (резултати преди финала)

Изумителни резултати се получиха в първите два кръга от редовния сезон в републиканското първенство по риболов на шаран. В него участваха общо 21 отбора, които уловиха невижданите досега почти 10 тона шарани. Точният улов е 9900.594 кг, което е и национален рекорд.

Тазгодишният шампионат се проведе в две зони, съответно от по 11 и 10 отбора. Западната зона проведе двете си състезания на язовир „Берсин” до Кюстендил, докато Източната зона се съревноваваше на „Комарево” в област Варна.  „Гледахме много високо майсторство, затова не съм учуден от отличните резултати. Очаквам изключителен финал на шампионата”, заяви главният съдия Георги Георгиев.

Финалният кръг започва на 13 август, на язовир „Тръстиково”. В него ще участват общо 14 отбора – първите 7 от всяка от двете зони. Фаворити за титлата са миналогодишните шампиони от „Алигатор – Родопа 20002”, които водят временното класиране след първите два кръга. Задачата на „крокодилите” обаче хич няма да бъде лесна, тъй като по петите ги следват колегите им от „Карп Сливен”, „Инсомния” и вицешампионите от „Дрънк Карп”, състезавали се в другия поток. Всички останали отбори също имат шансове за място в тройката.

Тази година шампионатът на шаранджиите е с най-много отбори измежду всички дисциплини в първенството на БФРС. По същата причина общото събрание на федерацията взе решение да се увеличи субсидията на дисциплината.

Добавете коментар

адаптирано от webpossessor