|

Започва Световното първенство по спининг в Италия

19-ото Световно първенство по улов на хищна риба от брега ще се проведе в събота и неделя, 30 април и 1 май, в италианския град Кампобасо. На река Биферно националният отбор на България ще има нелеката задача да потвърди репутацията на трета сила в света за 2021 г. при спинингистите. Припомняме, че миналата година шампионатът беше у нас в Девин, а освен бронзовите медали в отборното класиране Георги Гетов успя да се класира втори индивидуално. 

Българският национален отбор ще се представи в същия състав, както на последния шампионат. Състезатели са Георги Гетов, Петър Лаков, Стефан Йорданов, Тодор Костадинов и Боян Ярков. С тима за Италия заминаха и шест души спортно-технически екип.

Освен България, в 19-ото Световно първенство ще участват Италия, Чехия, Словакия, Полша, Хърватия, Румъния, Молдова, Сърбия, Унгария, Босна, Португалия, Латвия и новаците от Испания. Организаторите съобщиха, че основен обект на риболов ще бъдат американските пъстърви, с които Биферно ще се зариби. Рибите ще са с тегло между 130 и 150 грама. По регламент за провеждане на световното първенство е необходимо участъкът да се зариби с минимум 2800 пъстърви.

BFRS.BG и фейсбук страницата на Българската федерация по риболовни спортове ще ви подава ежедневна информация от днес до неделя за провеждането на 19-ото Световно първенство чрез своите пратеници в Кампобасо. Очаквайте репортажи и снимки!

Добавете коментар

адаптирано от webpossessor