|

„Вижън” победи в първия кръг на канала

Отборът на „Вижън” стана победител в първия кръг от новия сезон по спортен риболов на плувка, а неговият лидер Пламен Панталеев оглави индивидуалното класиране. Състезанието се проведе на гребния канал в Пловдив при участието на общо 17 отбора.

По-рано през седмицата БФРС зариби съоръжението с около 1200 шарана със средно тегло от половин килограм, и именно те направиха турнира още по-интересен. Освен тях се ловяха каракуди, имаше и бонуси от едри шарани и амури, които разпъваха до скъсване ластиците на щеките и караха макарите на мачовите въдици да свирят с авансите си.

В тази обстановка най-добре се ориентираха съставите на „Вижън”, „Шампион Фийд” и „Гоу Фиш”, които успяха да преминат символичната граница от над 40 кг отборен улов за двата състезателни дни. Победителят Пламен Панталеев разказа повече за турнира: „Стана много интересно и динамично състезание, макар че самият риболов беше „тънък”, казано на наш език. Налагаше се комбинирано да се лови на дълга дистанция с мач, и на по-близка с щека. Затова трябваше да се поддържат едновременно две хранителни петна, а в някои боксове се ловеше и уклей на късо. Основните два вида, които се ловяха, бяха каракудите и шараните”.

Много добре се представиха и обещаващите таланти в националното първенство за деца и юноши, което също се проведе на канала. Малките тренираха в събота и се съревноваваха в неделя, като показаха много добро майсторство. Отборното първо място стана притежание на „Шампион Фийд”, следван от „Корморани” и „Чисти брегове”. В личното класиране победител стана Тодор Митов от „Шампион Фийд”, втори след него завърши съотборникът му Димитър Томов, а трети – Георги Стефанов от „Корморани”.

Следващият кръг ще се проведе между 13 и 16 юни, а арената е язовир „Мандра” край Бургас.

Добавете коментар

адаптирано от webpossessor