|

„Вижън“ обра купите и медалите при фидеристите

Отборът на „Вижън“ стана абсолютен шампион в спортния риболов на фидер след финалния трети кръг от националния шампионат, проведен на гребния канал в Пловдив. Както винаги, базата предложи отлични условия и качествен риболов на шарани и каракуди. След победите си в предишните два кръга състезателите от „Вижън“ трябваше само да се придържат в челната тройка на турнира, за да завършат като шампиони в дисциплината. Те успяха в това начинание, като се класираха трети след „При майсторите“ и „Олимпик 2002“, което им беше достатъчно, за да триумфират като крайни победители в шампионата.

Нещо повече – техният състезател Славчо Петров завърши първи на канала, и така спечели титлата и в крайното индивидуално класиране. Втори и трети за сезона се наредиха съотборниците му Петър Лазаров и Калин Запрянов. Така „Вижън“ спечели всички възможни отличия в първенството – отборната шампионска титла и трите комплекта медали (златен, сребърен и бронзов) в индивидуалното класиране. Нещо повече – отборът единствен от всички успя да премине границата от улов над 200 кг общо за трите кръга. Втори станаха състезателите от „Олимпик 2002“, а трети са „Видракс“.

Първенството тази година беше много силно и оспорвано, с добър улов и много майсторство, показано от състезателите. Припомняме, че този сезон отборите ловиха в състав от по петима души, както е по правилника на световната централа ФИПС.

Така „Вижън“ ще представя страната ни на световното клубно първенство по риболов на фидер, което ще се проведе в Пловдив през последната седмица на месец май следващата година. Мондиалът на „кошничарите“ ще бъде отново на гребния канал, който се очерта и като една от най-добрите бази за спортен риболов в Европа, с равностойни места и качествена за провеждане на състезания риба. На същия канал през идния уикенд (12 и 13 октомври) ще се проведе и отборният турнир за Купата на БФРС, който ще е в две дисциплини – плувка и фидер.

Резултати в прикачения файл: Kl-feeder-2019

Добавете коментар

адаптирано от webpossessor