|

Стара Загора спечели II- ри кръг от Републиканското по плувка

Отборът на Стара Загора спечели II- ри кръг от Републиканското първенсто по плувка в сладки води. Победителите успяха да уловят общо 21 618 кг риба и получиха само 25 наказателни точки.
Втори се нареди отборът на „Видракс“ с 16 497 кг и 30 наказателни точки, а трети останаха състезателите от „Биг фиш“ със 17 482 кг и 38 наказателни точки.

В индивидуалното класиране победител стана Аркади Райчин от отбора на Стара Загора с 8 528 кг риба и 2 наказателни точки, втори се класира Румен Витков от „Биг фиш“ с 6 618 кг и 3 наказателни точки, а трети остана Даниел Василев от „Лебед“ с 6 034 кг и 3 наказателни точки.

В генералното класиране водач е отборът на „Видракс“ с 3 наказателни точки, втори е Стара Загора с 4 , а трети Кърджали със 7 .

Езерото край град Шумен бе домакин на събитието,а днес времето беше доста по-благосклонно към риболовците и те успяха да покажат най-доброто от себе си.

Щастливите победители от отбора на Стара Загора заявиха, че са много доволни от състезанието и че силно се надяват да грабнат Републиканската титла. Победителите специално искаха да благодарят на своя рънър Ивайло Пасков, който ги подпомага както тактически, така и финансово.

„Много оспорвано състезание се получи. Шумен е желана дестинация за риболов, защото инфраструктурата е много добра, а и условията за риболов са отлични. Очаквам да се получи също оспорвано състезание в Бургас и нека по-добрите победят.“, заяви председателят на секция „Плувка“ Георги Георгиев.

Между 12 и 15 юли ще се проведе и третият последен кръг от Републиканското първенство по плувка в сладки води. Домакин на събитието ще бъде язовир „Мандра“ край град Бургас.

 

Добавете коментар

адаптирано от webpossessor