|

Шаранджиите чупят рекорди на „Тръстиково” и „Берсин” (резултати и галерия)

С рекордни резултати стартира Републиканското първенство по улов на шаран. В него този сезон участват 25 отбора, разделени в две групи.

Едната група от 13 отбора проведе състезанието си на яз. „Тръстиково”, а другата в състав от 12 отбора ловеше на яз. „Берсин”. Организаторите от секция „Улов на шаран” към БФРС отчетоха рекорди и на двата водоема. На „Тръстиково” победителите в турнира от „Фюжън Карп” поставиха републикански рекорд за най-голям шаран, улавян в държавния шампионат. Честта да извадят майсторски мустакатия великан се падна на двойката Красимира Маринова и Пенчо Златев. При тегленето на гиганта кантарът отчете 27.230 кг. Двамата се поздравиха и с победата в турнира, следвани в класирането от „Алигатор” и „Карп Фивър”. Общо за турнира се улови 1735.595 кг риба – 258 екземпляра при средно тегло от 6.734 кг.

На „Берсин” уловът също се оказа рекорден – 12-те отбора регистрираха общ улов от 6368.730 кг., преминавайки категорично границата от шест тона. Там бяха извадени общо 1512 риби, всяка от тях със средно тегло 4.217 кг. Победителите от „Карп Асеновград” завършиха турнира с рекорден улов от 758.065 кг, следвани в класирането от „Корморани” и „Каби Карп”. Най-голямата риба на „Берсин” се улови от „Каби Карп” – шаран с тегло 14.970 кг.

Следващият втори кръг от Републиканското първенство по улов на шаран ще се проведе на 14 – 17 юли, отново на същите два водоема. Финалният трети кръг е насрочен за 4 – 7 август на „Тръстиково”. В него ще участват първите 14 отбора в общото класиране за двете групи.

Добавете коментар

адаптирано от webpossessor