|

Шампионатът на лед стартира на 9 януари

Спортно-състезателната година на БФРС ще започне на 9 януари. Тогава се открива националният шампионат по риболов на лед за сезон – 2021. Това стана ясно след заседанието на Техническата комисия и срещата на капитаните от клубовете в секция „Риболов на лед“, председателствана от Ивайло Христов, което се проведе на 24 ноември.

Приетият календар е следният: първи кръг – 9-10 януари, втори кръг – 23-24 януари, трети кръг – 27-28 февруари. Водоемите ще се определят според ледената обстановка. Най-вероятно първият кръг ще бъде на язовир „Малък Беглик“, а останалите два на „Широка поляна“ и „Голям Беглик“. Ако замръзне „Батак“, там също може да се проведе състезание.

Календарът ще влезе в сила, ако няма промяна в заповедите на здравното министерство, касаещи пандемията с Ковид-19. Към настоящия момент е позволено да се провеждат спортни състезания с участието на спортисти над 18 години, но без присъствие на зрители. БФРС ще спази стрикно всички мерки, заложени в заповедите.

Засега заявки за участие са подали шест отбора – „Биг Фиш“, „Гоу Фиш“, „Майсторски риболов“, „Мосела“, „Риболовен свят“ и „Фишмастърс“. Ако има други желаещи да участват отбори, те трябва по възможно най-бързия начин да уведомят отдел „Връзки с обществеността“ на БФРС (0886796840, Станил Йотов).

Организацията на шампионата ще бъде както през последния сезон – с четирима секторни съдии, отговарящи за цялата подготовка на трасето, очертаването на секторите, тегленето на улова и отчитането на резултатите. Отчетено беше, че организацията е била на ниво, и е добре то да се запази в същия вид.

Турнирът за купата „Йордан Софков“ ще бъде на 21 февруари, отворен за всички желаещи да участват. ТК взе решение, в случай че има лед, да бъде организирано и още едно състезание, което също да бъде отворено за любители.

Световното първенство на лед е предвидено да се проведе на 6 и 7 феуврари в град Шяулай, Литва. България има готовност да излъчи национален отбор, който да ни представя на този шампионат. Предстои да се изчака заседанието на Техническия комитет на ФИПС на 28 ноември, на което да бъде обявен официално календарът за 2021 г.

Добавете коментар

адаптирано от webpossessor