|

Риболовците от СЛР „Кърджали” направиха дарение на спешното отделение

Риболовците от СЛР „Кърджали” направиха дарение на спешното отделение в МБАЛ „Д-р Атанас Дафовски”. Колегите събраха пари и закупиха за нуждите на медиците от първата линия на борбата с корона вируса сушилня, 800 броя ръкавици и 30 маски за многократна употреба.

До дарението се стига, след като колегите научават, че в спешното отделение няма пералня и сушилня. Заради това медиците се принуждавали да носят за пране по домовете си работното си облекло. Което, от своя страна, води до огромен риск за разпространение на заразата. „Информиран бях за проблема от моя позната, работеща там. Бяха си осигурили вече дарение за пералня, от нас се очакваше да намерим средства за сушилнята. Бързо позвъних на останалите момчета от нашия риболовен отбор, и така събрахме нужните 600 лева”, разказа приятелят ни от СЛР „Кърджали” и известен въдичар Апо Фифти.

Нещо повече – от „Технополис” са направили отстъпка в цената, когато научили, че сушилнята ще бъде дарена на спешното отделение. „С останалата сума купихме ръкавиците и маските. Всичко вече е доставено в болницата. Използвам случая да поздравя всички медици, които в тези дни са на първа линия в борбата със заразата”, каза още Апо.

Както е известно, по-рано тази седмица БФРС призова своите членове и симпатизанти да се включат като доброволци в тежките времена на извънредното положение. Поздравяваме нашите колеги от СЛР „Кърджали” за благородния жест. Приканваме и всички останали клубове от БФРС, които имат възможност, да участват като дарители.

Добавете коментар

адаптирано от webpossessor