|

Рибарчетата от Монтана триумфираха на националния турнир „Детето риболовец може без дрога“

Стоян Пашкуров, Slrb.bg

 

На 4 юни на водоема „Звъничево ЛЕЙК“ край Пазарджик се проведе националният риболовен турнир за деца за Купата на НЛРС-СЛРБ под мотото „Детето риболовец може без дрога“. 18-ото издание на турнира премина при много горещо време, като 24 деца формираха  осем отбора  от пет ловно-рибарски сдружения от страната.

За отличната организация на състезанието следяха представителите на домакините Трендафил Величков, председателят на риболовния клуб на ЛРС-Пазарджик, и членът на УС на сдружението Андон Андонов.

Очевидна бе доминацията на малките риболовци от Монтана, като победител при момчетата стана Валентин Николов с 680 г уловена риба, а при момичетата първото място бе за Деа Савова с улов от 560 г. Отборната титла също бе за децата от Монтана. Хващаха се основно слънчаци, като само един от участниците остана без улов.

Купите, грамотите и наградния фонд от риболовни принадлежности на победителите връчиха експертите в НЛРС-СЛРБ Любомир Стефанов и Снежина Михайлова, както и главният съдия на състезанието Иван Димитров.

Обявен бе и стартът на инициативата “Риболовни училища – 2022”. Лица на кампанията е водещият и репортер Даниел Петканов, а желаещите ммогат да запишат децата си във формуляра малко по-надолу в статията.

 

КЛАСИРАНЕ

 

Момчета

Валентин Николаев от Монтана

Станимир Ганчев от Панагюрище

Георги Грозданов от Пазарджик

 

Момичета

Деа Савова от Монтана

Лили Георгиева от Монтана

Христина Божилова от Пазарджик

 

Отборно

ЛРС-Монтана

ЛРС-Панагюрище 1

ЛРС-Велико Търново

ЛРС-Пазарджик 3

ЛРС-Панагюрище 2

ЛРС-Пазарджик 1

ЛРС-Пазарджик 2

ЛРС-Гоце Делчев

 

Приза за най-голяма риба спечели Лили Георгиева за уловена костур от 145 грама, награда имаше и за най-малката рибка на Деа Савова.

 

Видео от турнира:

 

Добавете коментар

адаптирано от webpossessor