|

Републиканският шампион по плувка ще бъде излъчен този уикенд в Бургас

Тази събота и неделя язовир „Мандра“ край град Бургас ще бъде домакин на последния III кръг от Републиканското първенство по плувка в сладки води.

Майстори на плувката от 11 различни отбора ще премерят сили, за да излъчат републикански шампион. Отборите, които имат право на участие на Републиканско, са 13, но „Христо Карп“ и „Риболовен свят“ няма да се състезават в последния кръг. Тимовете са съставени от 4 състезали + 1 резерва.

Всички рибари пристигнаха в Бургас и взеха участие в първата свободна тренировка, която се проведе в четвъртък и продължи 4 часа.

Организацият на турнира е на отлично ниво, а организаторите от БФРС са се постарали да предоставят всичко необходимо за нормалното протичане на състезанието.

„Отлични условия за риболов, очаквам едно много оспорвано състезание. Водоемът е много богат на риба, най-много вървят червеноперките и костурите. Теглото на рибите варира от 4 кг до 8 кг, а в язовира има прекрасни екземпляри. Пожелавам успех на всички участници и нека най-добрите победят“, заяви президентът на БФРС Георги Михайлов.

В генералното класиране след II кръга водач е отборът на „Видракс“ с 3 наказателни точки, втори са състезалите от Стара Загора с 4, а трети Кърджали със 7.

Днес предстои втората свободна тренировка, която също ще бъде с продължителност 4 часа. Събота и неделя предстоят двата състезателни манша, като и двата ще стартират в 10:00 ч. и ще приключат в 14:00 ч.

Награждаването на отборите ще се състои в неделя от 17:00 ч. в ресторант „Авеню“, кв. „Меден рудник“, град Бургас.

Добавете коментар

адаптирано от webpossessor