|

Рекорден брой участници на Световното първенство по улов на шаран

Страхотна конкуренция и майсторски риболов демонстрират участниците на Световното първенство по улов на шаран, което се провежда на езерото Пиетрафитта в Италия.

В първенството на планетата участват цели 24 държави, което е абсолютен рекорд за световни първенства. Изненадата на Световното са абсолютните дебютанти от САЩ, Израел и Холандия.

Вчера официално бе дадено начало на шампионата. Състезанието ще е с продължителност 72 часа. Разрешените риби за улов са единствено бял амур и шаран над 1.5 кг.

Риболовът във вчерашния ден беше изключително труден и цели 15 отбора не успяха да уловят нито една риба. Но все пак състезанието е в начална фаза и отборите все още разучават водоема и изготвят стратегии.

Лидер във временното класиране след първото претегляне е отборът на Италия с 4 уловени риби, отборът на България не успя да улови нито една.

„Трудно състезание, но все още сме в самото начало. Активно работим по стратегиите и тактиката на захранване. Средното разстояние между секторите е 25 метра, което допълнително ни затруднява. Трябва да се работи доста прецизно. Но съм уверен, че ще се справим, подготвени сме добре технически и сме снабдени с всякакви видове стръв и захранки“, сподели капитанът на българския отбор Дончо Петров.

Официално Световното първенство ще приключи на 27 септември.

Snimka1(1)

 

 

 

 

 

 

 

Snimka2

Добавете коментар

адаптирано от webpossessor