|

Разговор между ФИПС-ед и БФРС за кризата с COVID-14 и провеждането на световните първенства

Днес, 10 март 2020 г., беше проведен телефонен разговор между г-жа Паола Алтобели, технически секретар на ФИПС-ед, и Станил Йотов, отговорник за международните комуникации на БФРС. Бяхме информирани във връзка с корона вируса  COVID-19 за следното:
1. Световното първенство по риболов на пъстърва със спининг в Португалия, което трябваше да се проведе в края на април на река Веш в град Аркос де Валдевез, се отлага за друга дата. Капитанът на националния отбор Георги Гетов вече е своевременно информиран за промяната, а резервациите на отбора са анулирани.
2. 4-ото Световно клубно първенство по риболов с фидер, предвидено за 25-31 май на гребния канал в Пловдив, засега остава в календара със същите дати. ФИПС утре ще пусне циркуляр към отборите участници да забавят наемането на хотели, закупуването на самолетни билети и всички други разходи до изясняване на ситуацията.
3. От своя страна БФРС информира ФИПС-ед, че след проведени разговори с МЗ се стигна до следния резултат: ако ситуацията с корона вируса остане както днес, шампионатът в Пловдив ще се проведе, но без публика, само в присъствието на състезателите, техническите лица, полицията, медицинските екипи и ограничен брой медии. Съобразно общия план за борба с вируса COVID-19, състезателите и всички останали длъжностни лица, пристигащи от Италия, трябва да прекарат две седмици в България под карантина преди първия ден от първенството.
4. За всички останали световни и европейски първенства през 2020 г. организаторите са предупредени да следят внимателно епидемиологичната обстановка. И, ако се налага, в съответствие с ФИПС-ед, да промени датите за провеждане.

Отговорникът по международните комуникации ще ви държи в течение за всички настъпили промени.

Добавете коментар

адаптирано от webpossessor