|

Проведе се Националният турнир „Детето риболовец може без дрога“

На 1 юни, Деня на детето, на язовир „Света гора“ край Велико Търново се проведе 16-ят поред турнир „Детето риболовец може без дрога“, организиран от Националното ловно-рибарско сдружение „Съюз на ловците и риболовците в България“ с партньорството на Българската федерация по риболовни спортове. Участваха деца до 14-годишна възраст, които ловиха бял амур, шаран, есетра и лин. Тази година състезанието бе посветено на 135 години от Организираното ловно движение в България и 90 години от основаването на Българския рибарски съюз.

В състезанието се включиха 6 отбора от ловно-рибарските сдружения в Карлово, Панагюрище, Велико Търново, Дряново и  Българската федерация по риболовни спортове, която участва с два отбора.

Ден преди състезанието се състоя викторина, на която децата отговаряха на въпроси на риболовна тематика и за верните си отговори спечелиха подаръци, осигурени от НЛРС-СЛРБ.

На водоема малките риболовци показаха отлични умения с въдиците, а някои от извадените риби си бяха истински трофеи. Индивидуален победител с над 10 кг улов стана Георги Стефанов от отбора на БФРС – 1, следван от представителя на Карлово Димитър Жутев и Мариян Чернев от Панагюрище. В отборната надпревара първи финишираха обещаващите таланти от БФРС – 1, втори стана тимът на Карлово, а трети – този от Велико Търново.

Купите и медалите на победителите бяха връчени от председателя на НЛРС – СЛРБ Васил Василев, кмета на община Велико Търново Даниел Панов, председателя на ЛРС-Велико Търново Димитър Йорданов и изпълнителния директор на ИАРА Галин Николов. Победителите получиха книги на риболовна тематика, риболовни пръчки, захранки, учебника „Риболовно училище“, значки на НЛРС-СЛРБ и учебни програми. Грамоти за участие имаше за всички деца. Предметни награди бе осигурила и БФРС. НЛРС – СЛРБ награди отборните победители със зарибителен материал на стойност 500 лв. за първо, 300 лв. за второ и 200 лв. за трето място.

Видео от състезанието може да гледате тук: https://www.youtube.com/watch?v=bET88RAHohk&feature=youtu.be&fbclid=IwAR1SdbwcRpalimtLnnbjLnkGep060VdZ0ed-PY_7OHSJQVkxxUCqxXIiCFM&app=desktop

Добавете коментар

адаптирано от webpossessor