|

„Promix 4” е носител на Купата на БФРС по риболов на фидер

Отборът на „Promix 4”, съставен от Красимир Сабахов и Илия Барабалов, стана тазгодишният носител на Купата на БФРС по спортен риболов с фидер. Турнирът на „кошничарите” се проведе на гребния канал в Пловдив паралелно с останалите две състезания на плувка за мъже, деца и юноши. Участваха 44 риболовци, които ловиха в отбори по двойки.

„Promix 4” спечели с 21 наказателни точки и 19.765 кг улов. Втори завършиха Благой Вълчев и Красимир Недев от „Promix 1” (21 н.т., 17.750 кг), а на третото място се качиха Радослав Вълчев и Пламен Иванов от Daiwa Feeder Team (23 н.т., 16.950 кг).

Преди турнира фидеристите бяха считани за по-привилегировани в сравнение с плувкарите, тъй като само седмица по-рано на същото място се състоя последният кръг от републиканското първенство в тази дисциплина. От тази гледна точка те би трябвало да са по-наясно с моментния риболов там. „Тогава обаче рибата беше по-активна. Причината е, че нивото на канала сега се вдигаше, а освен това нощните температури само за седмица спаднаха до 5 градуса”, коментира Красимир Сабахов от „Promix 4”.

По-силен се оказа риболовът в сектор „А”, докато в другия „В” резултатите не бяха чак толкова добри. За разлика от плувката, където се ловиха и дребосъци, тук състезателите заложиха на риболов на каракуди. „За по-предно класиране беше необходим и бонус – един или два шарана. Излязоха и амури, каквито на републиканското не се ловиха”, разясни още Краси.

По думите му риболовът е бил „изключително педантичен и прецизен”. „Хранителното петно в никакъв случай не трябваше да се претрупва. Освен това се налагаше в хода на самото състезание да се напасваме към капризните риби. Не са малко колегите, които казват, че каракудата е глупава риба. Аз твърдя обратното – тя е своенравна риба, една от най-трудните за ловене. Риболовът й буквално се менеше на всеки час”, добави състезателят от „Promix 4”. Очевидно той и колегата му Барабалов са се подготвили както трябва за турнира, тъй като в съседните на Сабахов боксове резултатите са много под неговия.

Наградите на победителите бяха връчени от заместник-кмета на Пловдив Георги Титюков, ръководител на ресор “Спорт, младежки дейности и социална политика” в общината, и от носителя на два златни олимпийски медала от Барселона-92 по кану Николай Бухалов.

Припомняме, че през последната седмица на май 2020 г. каналът в Пловдив ще бъде арена на световното клубно първенство по фидер. Очаква се в него да участват около 25 отбора, което го прави и едно от най-големите състезания в света за годината.

Добавете коментар

адаптирано от webpossessor