|

Почистиха стената на „Мандра” за състезанията

Стената на язовир „Мандра” вече е почистена и готова за предстоящите две важни състезания. Това се случи благодарение на добрата воля на компанията „Лукойл”, която стопанисва 1700-метровата стена на съоръжението. Обикновено почистването се извършва през септември, но след разговори с ръководството на БФРС това стана два месеца по-рано. Федерацията ни изказва благодарност на „Лукойл” за проявеното разбиране.

Така в следващите два уикенда „Мандра” ще бъде арена на две големи състезания по риболов. На 21 и 22 юли там ще се проведе градския шампионат на Бургас, който се организира от клуб „Маяк” и Мишел Димитров. На 28 и 29 юли на „Мандра” ще се състои третият кръг от републиканското първенство по риболов на плувка, след който ще бъдат излъчени първенците в крайното класиране, както и националният тим на България за предстоящото световно първенство в Португалия.

Колкото до риболова, Мишел Димитров съобщи, че се ловят бабушки, платики, каракуди, морунажи, както и едри бриани. За разлика от предните години, сега пред стената няма водорасли.

 

Добавете коментар

адаптирано от webpossessor