|

Победителите за Купата на БФРС – СЛРД „Огоста”, СКР „Стара Загора”, „Видракс”

127 състезатели участваха в проведения през последния уикенд турнир за Купата на Българската федерация по риболовни спортове. Домакин на най-голямото състезание от държавния спортен календар за 2020 г. беше град Пловдив, определян не без основание като риболовната столица на България. Арената – Гребния канал, който по оценка на световната централа ФИПС е едно от най-добрите съоръжения в Европа за състезания по спортен риболов.

Турнирът беше отворен за участие към всички желаещи, и се проведе в три дисциплини – плувка, фидер и детско-юношеско състезание на плувка. Ловеше се в отбори от по двама души. При плувкарите стартови позиции заеха 33 състава (66 състезатели). Фидеристите се явиха с общо 20 отбора (40 състезатели). 21 обещаващи таланти мериха сили и умения при подрастващите.

Тренировката в петък се проведе в много лошо време и силен дъжд. За щастие, в събота слънцето се показа и турнирът премина при добри атмосферни условия. Както става винаги на канала, риболовът в двата манша беше напълно различен, що се отнася до плувката. В събота например се ловяха кефали от всякакви размери, уклей, каракуди и по някой шаран бонус. В неделя успехът беше за тези, които заложиха на каракудите и шараните. Това доведе до редица „въртележки” в класирането. При фидеристите се хващаха каракуди и шарани, въпросът опираше до това каква тактика да се подбере. Децата и юношите тренираха в събота и се състезаваха в неделя. При тях имаше доста късания от едри риби, а качествените такъми си казаха думата.

При най-малките носители на Купата на БФРС станаха монтанците Мартин Иванов и Денис Красимиров от СЛРД „Огоста”, следвани от Тодор Митов и Славчо Сариев от „Чемпиън фийд” и Пресиян Йорданов и Самуил Георгиев от „Корморани 3”. Драмите в плувката завършиха с победа на СКР „Стара Загора” в състав Олег Димитров и Костадин Костадинов. Второ място заеха Борислав Борисов и Михаил Илков от „Митерсон – 2”, а на трето място след много силна игра в неделя успяха да изплуват Димитър Димитров и Бирджан Мехмед от Team Кърджали. При фидеристите купата стана притежание на Юри Анатолиев и Димитър Кръстев от „Видракс”, следвани от Благой Вълчев и Илия Славов от „Филстар 3” и Иван Ангелови Драгомир Петков от „Фишинг Индъстри 2”.

На церемонията по награждаването на победителите присъстваха зам.-кметът на Пловдив Георги Титюков, който оглавява ресора „Спорт и младежки дейности” в общината, както и директорът на спортната база – големият бивш футболист и капитан на „Ботев” (Пд) Петър Зехтински. От името на всички риболовци специална благодарност им беше изказана от председателя на БФРС Георги Михайлов за това, че оказват помощ и съдействат активно при организирането на състезания по спортен риболов на територията на общината.

Добавете коментар

адаптирано от webpossessor