|

Официално съобщение от ФИПС за световните първенства

Днес в БФРС се получи писмо от световната централа по спортен риболов ФИПС, в което се казва следното:

Скъпи ръководители на Федерации, членуващи във ФИПС-ед, Скъпи риболовци,

След комуникация със Световната здравна организация, която декларира пандемия на вируса Covid-19, ФИПС влезе в контакт с организаторите на Световното първенство по риболов на фидер – Клубове, и Световното първенство по риболов за инвалиди, ветерани и категория „Мастърс“, за да дискутира възможностите за отлагане на въпросните два шампионата.

Датите, определени след съвместно съгласие с организаторите, са следните:

  1. Световното първенство по риболов на фидер – Клубове, насрочено в България за 30 и 31 май, в град Пловдив на Гребния канал, се отлага за 24 и 25 октомври 2020 г.
  2. Световното първенство по риболов за инвалиди, ветерани и категория „Мастърс“, насрочено в Словения за 6 и 7 юни, в град Радеце на река Сава, се отлага за 16 и 17 октомври 2020 г.

Що се касае до Световното първенство по риболов на хищна риба от брега, насрочено в Португалия за 25 и 26 април, организаторите са готови да го проведат през септември. Но въпросният шампионат има нужда от речен участък с определен обем на водата, за което в настоящия момент няма как да се гарантира. Ще ви информираме за крайното решение по този въпрос още в момента, в който сме способни да го вземем.

Колкото до останалите шампионати, предвидени за провеждане след 15 юни, те засега остават на същите дати, като си запазваме правото за промени предвид ситуацията на пандемия.

Съжалявам за всичко, което се случва, но за нас здравето и защитата на хората е пръв приоритет. Приемете най-искрените ми поздравления.

Проф. Уго Клаудио Матеоли, президент на ФИПС-ед

Рим, 13 март 2020 г.

Добавете коментар

адаптирано от webpossessor