|

Нови рекорди в улова на шаран, сменя се датата на финала

Проведе се и вторият квалификационен кръг от Републиканското първенство по улов на шаран за сезон 2022. Подобно на първия кръг, този също се състоя на два водоема – яз. „Берсин“ и яз. „Тръстиково“.

На „Берсин“ бяха регистрирани нови рекорди, както и невероятни обрати в резултата в последния момент. Уловиха се над 7 тона риба, за да бъдат определени най-подготвените за призовите позиции в двете зони. В зона „А“ състезателите на „Видракс“ завоюваха първото място с рядко виждан финален щурм, следвани от „Алигаторите“ и „Лотос Карп“. В зона „Б“ момчетата от „Христо Карп“ показаха за пореден път, че познават отлично водоема и заслужено оглавиха класирането със 765 килограма риба, след тях са „Фиш Мания 75“ и „Карп Страйк“.

На „Тръстиково“ отборите водиха голяма битка с маломерните шарани, докато пробваха да уловят някой от големите екземпляри във водоема. В двете зони първенци станаха „Карп Асеновград“ и „Монстър Карп“, следвани съответно от „Варна Карп“ и „Еко Клисура“ в първата зона „А“, и от „Тръстиково Лейк“ и „Каби Карп“ във втората.

След тези два квалификационни кръга бяха определени 14-те отбора, които ще участват във финалния кръг на „Тръстиково“. По решение на ТК и с одобрението на УС на БФРС, той ще бъде с нова дата. Причината е, че на предварително насрочената дата за август националният отбор има възможност да проведе тренировка за световното първенство в Унгария. Така финалът ще се проведе на 8 – 11 септември 2022 г. на „Тръстиково“.

Одобрен беше и съставът на националния отбор за световното първенство в Унгария, както и финансирането му от секция „Улов на шаран“ със сумата от 10 000 лева, която ще покрие транспорта, настаняването, изработването на екипировка и снабдяването със стръв.

В галерията може да намерите всички резултати от втория кръг, класираните за финала отбори, както и протоколите от заседанията на ТК на секция „Улов на шаран“.

 

Добавете коментар

адаптирано от webpossessor