|

Нов председател и календар за 2021 г. на секция „Плувка“

Даниел Спасов е новият председател на секция „Плувка“ към БФРС. Членът на УС на федерацията и дипломиран инструктор по спортен риболов беше избран да заеме позицията от събранието на Техническата комисия, проведено на 9 октомври в Пловдив. За него гласуваха 10 от общо 11 членове на комисията, един глас беше „въздържал се“. Спасов поема секция „Плувка“ от нейния временен шеф Георги Михайлов, който се ангажира с тази дисциплина по стечение на обстоятелствата по-рано тази година. „Желаем успех на Даниел Спасов и сме убедени, че с богатия си организационен опит ще ръководи както трябва секцията“, заяви председателят на БФРС Георги Михайлов.

На заседанието беше определен и държавният спортен календар на секция „Плувка“ за 2021 г. Сезонът ще се проведе в четири кръга, както вече беше прието още на предишното заседание на Техническата комисия. Водоемите ще бъдат езерото Мандра до Бургас, езерото в Шумен и Гребния канал в Пловдив. Членът на УС Ивайло Христов предрложи, след като получат одобрението на УС, датите да бъдат фиксирани и по възможност да не търпят промяна, което се прие положително и единодушно. Георги Михайлов уточни, че датите за състезанията на Гребния канал в Пловдив ще бъдат уточнени на по-късен етап, тъй като се налага да бъдат уточнени свободните дни с управата на съоръжението.

Така състезателният календар за 2021 г. на секция „Плувка“ ще бъде следният:

I кръг – Гребен канал – Пловдив – 8 – 11 април или 22 – 25 април 2021 г. в зависимост от свободните дати. Предложението се прие с пълно мнозинство.

II кръг – Езерото в Шумен – 20 – 23 май 2021 г.

III кръг – Езерото Мандра до Бургас – 24 – 27 юни 2021 г.

IV кръг – Езерото Мандра до Бургас – 15 – 18 юли 2021 г.

Купа на БФРС – Гребен канал – Пловдив – 28 – 31 октомври 2021 г.

(Заб. Резервен водоем на езерото в Шумен е езерото Мандра до Бургас)

Решенията бяха взети от следните членове на техническата комисия на секция „Плувка“ към БФРС: Димитър Балтаков, Калин Запрянов, Димитър Димитров, Симон Симонян, Георги Георгиев, Георги Михайлов, Ивайло Христов, Димитър Петров, Стоян Стоянов и Веселин Куюмджиев. Петър Лазаров беше представляван с пълномощно от Калин Запрянов.

Добавете коментар

адаптирано от webpossessor