|

Най-добрите български риболовци ще представят страната ни на Световното първенство по улов на шаран

Днес българският национален отбор замина за Световното първенство по улов на шаран, което ще се проведе на езерото Пиетрафитта в Италия.

Правото да представляват България получиха отборите на „Номиком“, „Майсторски риболов“ и „Моселла“. Тимовете са съставени от 2-ма състезатели и 1 рънър. Капитан на нашия отбор ще бъде Дончо Петров, който е и председател на секция „Шаран“ към Българска федерация по риболовни спортове (БФРС).

Състезанието стартира на 24 септември и е с продължителност 72 часа без прекъсване. Разрешените риби за улов са единствено бял амур и шаран над 1.5 кг.

В Италия ще пристигнат най-добрите риболовци в света, но конкуренцията не само не плаши българските представители, а дори ги мотивира допълнително.

„Заминаваме с очаквания за едно достойно представяне. Знаем, че на Световно първенство няма слаби отбори и това ни амбицира още повече. Познаваме водоема много добре и сме отлично подготвени. Предстои ни труден риболов, но ще се справим. Заредени сме с достатъчно количество стръв и захранки. Пожелавам успех на момчетата“, сподели капитанът на българския отбор.

Организаторите все още очакват потвърждения за участие от всички отбори, но по неофициална информация в първенството на планетата ще се включат представители на над 20 държави.

Добавете коментар

адаптирано от webpossessor