|

Над 100 риболовци ще вземат участие в турнира за Купата на Федерацията

Повече от 100 риболовци от над 50 различни отбора ще вземат участие в турнира за купата на БФРС (Българска федерация по риболовни спортове). Последното за сезона състезание в секция „Плувка“ ще се проведе на гребния канал в град Пловдив на 25 и 26 октомври.

Това ще бъде второ издание на турнира, като организаторите от федерацията не крият амбициите си да превърнат състезанието в ежегодно.

„Радвам се, че има толкова голям интерес към Купата на БФРС. Много риболовци се записаха и все още очакваме потвърждение от някои отбори. Миналогодишното първо издание на турнира се проведе на яз. „Овчарица“ и беше много сполучливо. Надявам се тази година да бъде още по-успешно“, сподели председателят на БФРС Георги Михайлов.

Днес стартират първите свободни тренировки, а събота и неделя ще се проведат двата състезателни манша, които са с продължителност 4 часа. Отборите са съставени от 2-ма риболовци, като участие в надпреварата могат да вземат и некартотекирани състезатели.

„Въпреки лошото време, което прогнозират синоптиците, силно се надявам максимален брой риболовци да вземат участие в турнира. Пожелавам успех на всички и нека най-добрите да победят“, допълни още Михайлов.

Организаторите от БФРС се опитват да дадат равен шанс на всички и всеки, който обича риболова, може да се включи в състезанието.

Добавете коментар

адаптирано от webpossessor