|

„Мосела” води след втория кръг на леда

Отборът на „Мосела” спечели и втория кръг от републиканското първенство по риболов на лед, който се проведе на язовир „Широка поляна”. Моселци се укрепиха на първото място във временното класиране и са фаворити за шампионската отборна титла, която ще се разиграва в последния трети кръг в края на февруари.

Шестте отбора, които участват в първенството този сезон, показаха много опит и добра подготовка на 35-сантиметровия лед в Родопите. Ловяха се костури и бабушки, доста от тях с размер по педя и отгоре. Риболовът обаче беше доста труден, тъй като рибите кълвяха предпазливо и изискваха непрекъсната подмяна с прясна стръв. Ако състезателят нямаше късмет да попадне върху групирана риба, се налагаше да пробива повече дупки и да обикаля из целия сектор. Повечето от участниците обаче успяха да хванат между килограм и два за всеки един от двата манша, а в един от секторите беше премината и границата от два килограма.

Битката за първото място беше между „Мосела” и „Фишмастърс”, спечелена от моселци с една наказателна точка разлика. Трети за кръга завършиха състезателите на „Гоу Фиш”. Индивидуален първенец за турнира стана Тодор Гюров от „Мосела” – той се състезава отлично и двата дни, и за пръв път в 14-годишното си участие в шампионат на лед излезе победител в един от кръговете. След него втори завърши Добромир Спасов от „Мосела”, трети е Йонко Гюров от „Риболовен свят”.

В генералното класиране, където водач е Георги Първанов от „Мосела”, предстои люта битка за шампионската титла в последния трети кръг. При определен развой на състезанието теоретични шансове за първото място имат поне петимата първи след втория кръг, а защо не и следващите пет след тях. Отборно води „Мосела” с 48 точки, следван от „Фишмастърс” с 55 др.

 

 

 

Добавете коментар

адаптирано от webpossessor